Koronavírus: újabb magyar beteg hunyt el

Újabb, egy 80 éves krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el a koronavírussal-fertőzöttek közül.

Immár nyolcra emelkedett a magyar koronavírus-áldozatok száma, egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi haláláról adott hírt a járvány hivatalos tájékoztatási oldala.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Újabb idős férfi hunyt el koronavírus-fertőzés miatt kialakult betegségben. Fotó: MTI

A fertőzöttek száma ezúttal nem nőtt, ahogyan az a HáziPatika.com-on is megírtuk, jelenleg 167 regisztrált COVID-19 beteget tartanak nyilván az országban. Délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli tájékoztatóján azonban úgy fogalmazott, ennél sokkal több lehet a tényleges fertőzöttek száma Magyarországon. A honlap közlése szerint bár a betegek száma változatlan, a gyógyultaké nőtt, immár 21-en épültek fel a fertőzésből.

A jelenlegi adatok szerint így tehát 101-en vannak még kórházi karanténban, s több mint 5500 alkalommal vettek mintát laboratóriumi vizsgálathoz.

Olaszországban drónokkal figyelik az embereket, hogy betartják-e a kijárási tilalmat - olvassa el az erről szóló cikket az nlc.hu-n.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)