Koronavírus: tovább nőtt a fertőzöttek száma itthon

A tegnapi 58-ról 73-ra (azaz 15-tel) nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Koronavírus: védőfelszerelésben ellenőrzik a magyarokat a magyar-osztrák határon
Koronavírus: védőfelszerelésben ellenőrzik a magyarokat a magyar-osztrák határon. Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány második szakaszához értünk

Koronavírus: óvintézkedések azoknak, akik veszélyeztetettek - a részleteket cikkünkben olvashatja!

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már "Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus". Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és az, aki teheti, maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat.

Ketten már meggyógyultak a koronavírus-fertőzésből

A Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 73 fő. Közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár. Ahogy korábbi cikkünkben mi is megírtuk, hétfőn a második gyógyult érintett is távozott a kórházból.

Jófej, laza pedagógusok, lelkes gyerekek: a digitális oktatás első napjai - olvassa el a részeteket az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: