Koronavírus: több mint 45 ezer új fertőzött itthon

Az elmúlt 3 nap során összesen 45 407 új koronavírus-fertőzöttet és 176 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 45 407 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 553 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 176 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 41 405-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

maszkos férfi oltást kap
Beoltanak egy férfit a koronavírus ellen. Fotó: MTI/Vajda János

3903-an vannak kórházban

Jelenleg 231 601 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 3903-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 150-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 280 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 24 157 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 10 millió tesztet végeztek már el az országban.

Így áll a hazai átoltottság

Érdekes dolog derült ki az omikron variánssal fertőzöttekről.

Eddig már 6,36 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,1 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,68 millióan meg is kapták az ismétlő oltást.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Az omikron variáns erőteljes terjedése, valamint a február 15-étől életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciókat, amelyek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathajtuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Számos oka lehet annak, ha valakinél hasfájás, étvágytalanság, hányás vagy hasmenés jelentkezik. Szakértők szerint a kellemetlen panaszok hátterében akár az új típusú koronavírus omikron variánsa által okozott fertőzés is meghúzódhat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: