Koronavírus: meggyógyult a második hazai beteg

Hétfő késő este érkezett a hír, hogy újabb koronavírus-fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak a magyarországi betegek közül.

Az első magyarországi gyógyult koronavírus-fertőzöttet múlt csütörtökön jelentették be: mint mi is megírtuk, egy iráni állampolgár volt az illető. A koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal szerint pedig ismét egy iráni beteg épült fel a COVID-19-ből.

Kinek jár a home office? Munkaügyi szempontból különleges helyzetet teremt a mostani koronavírus-járvány. A témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága gyűjtötte össze. Részletek itt.

Egyelőre azt még nem tudni, hogy az újabb gyógyult elhagyhatta-e már a Szent László Kórházat, vagy hogy a továbbiakban az országban maradhat-e (több iránit ugyanis már kiutasítottak), valószínűleg majd az operatív törzs délutáni sajtótájékoztatóján számolnak be erről.

A második hazai gyógyult beteget is egy iráni állampolgár. Fotó: MTI
A második hazai gyógyult beteget is egy iráni állampolgár. Fotó: MTI

Időközben a tegnapi 39-ről 50-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Erről részletesebben másik cikkünkben számoltunk be. Mint az országos tisztifőorvos tegnap tájékoztatott, új szintre lépett a járvány hazánkban is. Az egyedi megbetegedések helyett most már csoportosakról beszélünk, ebben a szakaszban már nem követhető vissza, hogy ki kitől kaphatta-e a fertőzést.

A karanténról dalt készített Kovács András Péter humorista, a nagy sikert aratott slágerről az nlc.hu cikkében olvashat, illetve meg is hallgathatja.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés