Koronavírus: meggyógyult a második hazai beteg

Hétfő késő este érkezett a hír, hogy újabb koronavírus-fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak a magyarországi betegek közül.

Az első magyarországi gyógyult koronavírus-fertőzöttet múlt csütörtökön jelentették be: mint mi is megírtuk, egy iráni állampolgár volt az illető. A koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal szerint pedig ismét egy iráni beteg épült fel a COVID-19-ből.

Kinek jár a home office? Munkaügyi szempontból különleges helyzetet teremt a mostani koronavírus-járvány. A témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága gyűjtötte össze. Részletek itt .

Egyelőre azt még nem tudni, hogy az újabb gyógyult elhagyhatta-e már a Szent László Kórházat, vagy hogy a továbbiakban az országban maradhat-e (több iránit ugyanis már kiutasítottak), valószínűleg majd az operatív törzs délutáni sajtótájékoztatóján számolnak be erről.

A második hazai gyógyult beteget is egy iráni állampolgár. Fotó: MTI
A második hazai gyógyult beteget is a budapesti Szent László Kórházban ápolták. Fotó: MTI

Időközben a tegnapi 39-ről 50-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Erről részletesebben másik cikkünkben számoltunk be. Mint az országos tisztifőorvos tegnap tájékoztatott, új szintre lépett a járvány hazánkban is. Az egyedi megbetegedések helyett most már csoportosakról beszélünk, ebben a szakaszban már nem követhető vissza, hogy ki kitől kaphatta-e a fertőzést.

A karanténról dalt készített Kovács András Péter humorista, a nagy sikert aratott slágerről az nlc.hu cikkében olvashat, illetve meg is hallgathatja.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)