Koronavírus: már több mint 85 millióan kapták el

Tavaly év vége óta már több mint 85,1 millió embert fertőzött meg és 1,84 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 47,8 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 20,63 millió igazolt esetről és csaknem 351600 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig még mindig az indiaiaknál van: India 10,3 millió beteget és mintegy 150 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,
Már több mint 85 millióan kapták el az új kórt. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 7,73 millió igazolt esetről és 196 ezer ezer elhunytról, Oroszország több mint 3.2 millió koronavírus-fertőzöttről és 57730 áldozatról, míg Franciaország 2,71 millió megbetegedésről és 65 ezer halálesetről adott hírt hétfő reggelig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 2,66 milliót, a haláleseteké pedig a 75 ezret.

Koronavírus: ilyen volt a pandémia első éve - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 2,24 millió megbetegedéssel és majdnem 21500 halottal -, Olaszország - 2,15 millió regisztrált esettel és 75 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 1,92 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 51 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig jelenleg Németország áll. Innen már több mint 1,78 millió fertőzöttről és mintegy 35 ezer áldozatról adtak hírt hétfőig.

Koronavírus-fertőzés miatt került kórházba Larry King, a híres amerikai tévés - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: