Koronavírus: már látják a járvány végét az olaszok

A koronavírus-járvány olaszországi gócpontjának számító Lombardiában május 4-étől újraindulhat a termelés, a kijárási korlátozásokat pedig már a jövő héttől elkezdhetik fokozatosan feloldani.

Olaszországban eddig csaknem 23 ezer életel követelt a koronavírus-járvány, a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 172 ezret. Az elmúlt 24 órában azonban a harmadára csökkent az új esetek száma, és most volt a legmagasabb a napi gyógyultak száma a járvány olaszországi kezdete óta. Jelenleg mintegy 29 ezer beteget kezelnek az olasz kórházakban, közülük valamivel több mint 2800-an intenzív osztályon fekszenek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus korlátozások, koronavírus járványgörbe
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus korlátozások, koronavírus járványgörbe

Lombardiában is javul a helyzet

Koronavírus: itthon még nem robbant be a járvány - olvassa el a részleteket!

Az olaszországi gócpontjának számító Lombardiában az elmúlt nap során 344 új koronavírusos beteget regisztráltak, ami szintén nagy mértékű csökkenés az előző napi 941-hez képest. További csökkenés esetén a tartományban már a jövő héten elkezdhetik fokozatosan feloldani a kijárási korlátozásokat, a 18 éven aluliakra és a 70 éven felettiekre azonban továbbra is vonatkozni fognak a korábban bevezetett szabályok.

Lefelé ível a jáványgörbe

Megerősítette a járványgörbe lefelé ívelését Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke is. Mint mondta, a márciusban bevezetett óvintézkedéseknek végre meglett az eredménye. Hozzátette, hogy Olaszország "fertőzöttebb" északi és "kevésbé fertőzött" déli térségében a járványhelyzet továbbra is eltérő. Korábbi nyilatkozataiban azonban arra figyelmeztetett, hogy az olaszok 90 százaléka még mindig ki van téve a koronavírus-fertőzés veszélyének.

Az Iss adatai szerint egyébként február vége óta mintegy 7 ezer személy halt meg az olaszországi idősotthonokban, majdnem felük a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció