Koronavírus: közel 4 ezren fertőződtek már meg itthon

Az aktív fertőzöttek száma 1166, ám kórházi ellátásra mindössze a COVID-19 betegek harmada szorul.

Ebben lesz más a magyar koronavírus-vakcina Olyan oltást szeretnének kidolgozni a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kutatói, amely védelmet jelent a jelenlegi és a jövőbeli koronavírus-járványok során is. Részletek cikkünkben.

Újabb 20 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - adta hírül a kormányzati koronavírus-oldal. Közlésük szerint az elmúlt 24 órában elhunyt 3 idős, krónikus beteg. Ezzel 545 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1166 főre csökkent, már csak kevesebb mint felük, azaz 41 százalék budapesti. Az elhunytak közt azonban 59 százalék a fővárosiak aránya, míg a gyógyultak esetében majdnem egyenlő a megoszlás. Jelenleg 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus Magyarország
koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus Magyarország

Nincs vége a járványnak

Mint az köztudott, az ország most a védekezés második szakaszában van, tehát még nem múlt el a járványveszély. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - olvasható a tájékoztatóban.

Elnöki kitüntetést kapott a kenyai kisfiú az érintésmentes kézmosó kitalálásáért - nézze meg az ötletes találmányt társportálunk, az nlc.hu cikkére kattintva.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció