Koronavírus: jöhet a 3. oltás a Sinopharmmal oltottaknak

A kínai vakcinával oltott 60 év felettiek harmadánál nem alakult ki a védettség. Az operatív törzs készen áll a feladatra.

"A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra" - közölte az RTL-lel az operatív törzs. A televízó híradója azután kereste meg a testületet, hogy egyre nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akiknél az antitestvizsgálat negatív eredményt mutat. Jellemzően idős embereknél.

Boldogkői: "ősszel megint elő fog jönni a járvány" Olvassa el a részleteket!

Több mint 700 eset

A kínai vakcinával oltottak mintegy ötödénél nem alakul ki a megfelelő immunválasz, ezt Rusvai Miklós víruskutató is megerősítette. Szerinte náluk fontos lenne, hogy október előtt kapjanak harmadik oltást, megelőzve ezzel a negyedik hullám kialakulását. "Voltak olyanok, akik elmentek külföldre, megkapták a harmadik vakcinát úgy, hogy nem volt ellenanyaguk, mRNS-vakcinát kaptak, ezek a vakcinák pedig nagyon szépen megemelték az immunitásukat − közölte a Sinopharm vakcinával oltottak nevű Facebook-csoport alapítója. Folyamatosan figyelemmel kíséri a csoporttagok bejegyzéseit, és már több mint hétszáz olyan esettel találkozott, amikor az ezzel a vakcinával oltottak negatív eredményt produkáltak az antitest-vizsgálatokon.

A Videoton vállalat saját, Sinopharmmal oltott dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyagszint-mérést, náluk a 60 évnél idősebbek harmadánál nem volt ellenanyag, de T-sejtes immunitás sem. Erről a Portfolio számolt be korábban.

Koronavírus: Lisziewicz Julianna immunológus úgy véli, nagyban függ egy újabb hullám kialakulása attól, hogy az emberek hogyan viselkednek, mert ez az arányú átoltottság nem elég. Azt tanácsolja, az után is legyünk óvatosak, hogy a korlátozásokat feloldották. Olvassa el a részleteket.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: