Koronavírus: itthon 40, világszerte csaknem 14 ezer áldozat

Az elmúlt 24 órában 2906 új koronavírus-fertőzöttet és 40 áldozatot regisztráltak Magyarországon. Világszerte pedig 1,86 millió fertőzöttet és újabb 8 700 halálos áldozatot jegyeztek fel a járvánnyal összefüggésben.

Újabb 2906 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 849 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 40 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 45 430-ra emelkedett - olvasható a napi tájékoztatóban .

Jelenleg 99 855 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 1873-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 55-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont csaknem 1 millió 704 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 8 296 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 11,1 millió tesztet végeztek már el az országban.

egy nő oltást kap
Beoltanak egy nőt a koronavírus ellen. Fotó: MTI/Vajda János

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,4 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,18 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,84 millióan meg is kapták a harmadik, több mint 257 ezren pedig már a negyedik oltást is.

Koronavírus: influenzával társulva nagy bajt okoz .

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, ráadásul márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon. Ezek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is beadathatjuk magunknak a koronavírus elleni védőoltást. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani. A gyermekek immunizálása is folyamatos, a 12-15 éves korosztály 24 százaléka, a 16-17 éveseknek pedig a 63 százaléka már beoltatta magát.

Egyébként már a koronavírus-járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk. Ezért a kormány már kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

Nemzetközi adatok

Eddig 485,2 millió embert fertőzött meg és több mint 6,1 millió életet követelt a világban az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,9 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti adataiból . Az elmúlt egy nap alatt 3,1 millió fertőzöttet és 13 800 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Mára világszerte az új koronavírus omikron variánsának BA.2 jelzésű alváltozata vált dominánsá, ez okozza az új fertőzések zömét. A gyorsan terjedő vírus miatt több országban is emelkednek az esetszámok .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)