Koronavírus: intenzív osztályra került a brit kormányfő

Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. Állapota romlott, de jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

Ahogy már a HáziPatika.com-on olvashatták, a brit miniszterelnöknél március 26-án állapították meg a koronavírus-fertőzést, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

Vasárnap este azonban orvosának tanácsára kórházba szállították, kivizsgálás céljából. Betegségének egyes tünetei - például a magasláz- ugyanis meglehetősen makacsnak bizonyultak.

koronavírus, koronavírus Boris Johnson, koronavírus brit miniszterelnök, koronavírus Anglia, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus kórház, koronavírus intenzív osztály
koronavírus, koronavírus Boris Johnson, koronavírus brit miniszterelnök, koronavírus Anglia, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus kórház, koronavírus intenzív osztály

Hétfő estére romlott az állapota

Hétfőn napközben Boris Johnson még arról számolt be közösségi oldalán, hogy jó hangulatban van, dolgozik, és folyamatosan tartja a kapcsolatot kormányának és stábjának tagjaival. A kormányfői hivatal illetékesének esti beszámolója szerint azonban a koronavírusos miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára intenzív osztályra vitték át. A miniszterelnök azonban jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

A külügyminiszter vette át a feladatokat

Koronavírus: 1,3 millió fertőzött világszerte - olvassa el a részleteket!

A miniszterelnök továbbra is eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását. A jelenlegi brit kormányban ugyanis nincs miniszterelnök-helyettesi tisztség, de Dominic Raab az "első miniszter" - First Secretary of State - címet is viseli. Ez azt jelenti, hogy rangban az összes többi kabinettag felett áll, és így gyakorlatilag Boris Johnson után a brit kormány második legmagasabb rangú tagja. A külügyminiszter elmondása szerint a miniszterelnök biztos kezekben van, kormány pedig folytatja munkáját, amelynek központjában továbbra is a koronavírus okozta járvány leküzdése áll..

A miniszterelnök várandós élettársa, Carrie Symonds a hétvégén, a Twitteren közzétett bejegyzésben tudatta, hogy ő is észleli magán a koronavírus-fertőzés fő tüneteit, és emiatt az elmúlt hetet ágyban töltötte. Állapota már javul.

Hétvégén tetőzhet a koronavírus-járvány Nagy-Britanniában - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció