Koronavírus: így küzd a WHO a rémhírek ellen

Az új koronavírussal kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet és tévhit terjedt el. Ez ellen próbál tenni az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A WHO egy osztrák kutatócsoportot kért fel arra, hogy megcáfolják az új vírusról terjedő összeesküvés-elméleteket és tévhiteket. A kremsi Duna Egyetem "gyorsreagálású csapata" tíz tudományos munkatársból és hallgatóból áll. A kutatócsoportot Gerald Gartlehner, az egyetem bizonyítékon alapuló orvostudománnyal és értékeléssel foglalkozó részlegének vezetője irányítja.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, tévhitek, összeesküvés-elmélet, WHO, Egészségügyi Világszervezet
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, tévhitek, összeesküvés-elmélet, WHO, Egészségügyi Világszervezet

Mi lesz a feladatuk?

A feladat hivatalosan az, hogy a csoport tudományos tanulmányok "bizonyítékalapú" összefoglalói alapján megbízható tényekkel lássa el a WHO-t, valamint megfelelő alapot biztosítson döntések meghozatalához.

A legveszélyesebb álhírek a koronavírusról - kattitson ide!

A cél, hogy hatékonyan tudjanak fellépni az összeesküvés-elméletek és a hamis információk ellen. Ebben azonban nagyon fontos tényező az idő: az egységnek 24 órán belül meg kell vizsgálnia, elemeznie és összefoglalnia a koronavírussal kapcsolatos jelentéseket. A csoport vezetője kiemelte, a lehető legjobb támogatást akarják nyújtani a WHO-nak.

"A döntéshozók és a lakosság számára fontos információk előkészítése és elemzése részlegünk fő területe, többéves tapasztalatunk a terület szakértőivé tett minket" - fogalmazott a kutató.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő