Koronavírus: egy nap alatt 16 ezer halott világszerte

Egy nap alatt csaknem 500 ezer fertőzöttet és több mint 16 400 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 265,87 millió embert fertőzött meg és több mint 5,25 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8,2 milliárdhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 500 ezer fertőzöttet regisztráltak.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 49 millió igazolt esetről és 788 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,64 millió beteget és 473 500 áldozatot jelentett eddig.

Mutatjuk, honnan jönnek a COVID-19 elleni gyógyszerek.

Brazília már 22,14 millió igazolt esetről és 615 600 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,52 millió koronavírus-fertőzöttről és 146 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,63 millió megbetegedésről és majdnem 276 ezer áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,9 milliót, a haláleseteké pedig a 78 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 8 millió megbetegedésről és 120 500 halottról tudnak -, Iránban - 6,13 millió regisztrált esettel és 130 200 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 6,2 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 103 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll, 5,34 millió regisztrált esettel és 116 600 áldozattal.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy rágógumit, amely a laboratóriumi vizsgálatok tanúsága szerint képes lehet csökkenteni az új koronavírus terjedését. Virológus szakértő foglalta össze, hogyan érdemes kezelni az egyébként kétségkívül ígéretes kísérleti eredményeket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső