Koronavírus: egy nap alatt 16 ezer halott világszerte

Egy nap alatt csaknem 500 ezer fertőzöttet és több mint 16 400 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 265,87 millió embert fertőzött meg és több mint 5,25 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8,2 milliárdhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Egy nap alatt csaknem 500 ezer fertőzöttet regisztráltak.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 49 millió igazolt esetről és 788 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,64 millió beteget és 473 500 áldozatot jelentett eddig.

Mutatjuk, honnan jönnek a COVID-19 elleni gyógyszerek .

Brazília már 22,14 millió igazolt esetről és 615 600 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,52 millió koronavírus -fertőzöttről és 146 ezer áldozatról, míg Oroszország 9,63 millió megbetegedésről és majdnem 276 ezer áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,9 milliót, a haláleseteké pedig a 78 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 8 millió megbetegedésről és 120 500 halottról tudnak -, Iránban - 6,13 millió regisztrált esettel és 130 200 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 6,2 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 103 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll, 5,34 millió regisztrált esettel és 116 600 áldozattal.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy rágógumit, amely a laboratóriumi vizsgálatok tanúsága szerint képes lehet csökkenteni az új koronavírus terjedését . Virológus szakértő foglalta össze, hogyan érdemes kezelni az egyébként kétségkívül ígéretes kísérleti eredményeket.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: