Koronavírus: egy nap alatt 12 ezer áldozat világszerte

Egy nap alatt 2,54 millió fertőzöttet és 12 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 397,43 millió embert fertőzött meg és több mint 5,75 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,07 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház kedd délelőtti adataiból.

védőruhát viselő egészségügyi dolgozó
Eddig több mint 5,75 millió életet követelt világszerte a kór.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 76,85 millió igazolt esetről és 905 500 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 42,33 millió beteget és 504 ezer áldozatot jelentett eddig.

Mutatjuk, milyen a koronavírus okozta agyköd.

Brazília már 26,61 millió igazolt esetről és csaknem 633 ezer elhunytról, Franciaország majdnem 21 millió koronavírus-fertőzöttről és mintegy 134 ezer áldozatról, míg az Egyesült Királyság 17,98 millió megbetegedésről és 158 900 áldozatról adott hírt kedd délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 12,78 milliót, a haláleseteké pedig a 329 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 12,33 millió megbetegedésről és csaknem 89 ezer halottról tudnak -, Olaszországban - 11,66 millió regisztrált esettel és több mint 149 ezer áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 11,32 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 119 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,39 millió regisztrált esettel és 94 570 áldozattal.

"Féltem, hogy elkapom a vírust a munkahelyemen" - A HáziPatika.com több ágazat dolgozóival is beszélt az elmúlt két év tapasztalatairól.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: