Koronavírus: csaknem 2,5 millió új fertőzött

Egy nap alatt 2,48 millió fertőzöttet és csaknem 9 600 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 393,3 millió embert fertőzött meg és több mint 5,73 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház vasárnap délelőtti adataiból .

koronavírus
Eddig több mint 5,73 millió életet követelt világszerte a kór.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 76,45 millió igazolt esetről és 902 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 42 millió beteget és majdnem 502 ezer áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: bajt okozhat a D-vitamin hiánya.

Brazília már 26,48 millió igazolt esetről és 632 ezer elhunytról, Franciaország 20,73 millió koronavírus -fertőzöttről és csaknem 133 400 áldozatról, míg az Egyesült Királyság 17,87 millió megbetegedésről és mintegy 158 800 áldozatról adott hírt vasárnap délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 12,43 milliót, a haláleseteké pedig a 328 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 12,1 millió megbetegedésről és 88 500 halottról tudnak -, Olaszországban - 11,54 millió regisztrált esettel és több mint 148 500 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 11 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 119 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,19 millió regisztrált esettel és 94 ezer áldozattal.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerint egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték ahhoz, hogy javasolják a COVID-19 elleni negyedik oltás beadását.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)