Koronavírus: csaknem 1,6 millió új fertőzött a világon

Egy nap alatt 1,57 millió fertőzöttet és 6100 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 411,75 millió embert fertőzött meg és több mint 5,81 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10,19 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti adataiból.

maszkot viselő nő
Eddig több mint 5,75 millió életet követelt világszerte a kór.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 77,73 millió igazolt esetről és mintegy 919 700 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 42,66 millió beteget és 509 ezer áldozatot jelentett eddig.

A járvány szomorú következménye.

Brazília már 27,49 millió igazolt esetről és csaknem 639 ezer elhunytról, Franciaország 21,85 millió koronavírus-fertőzöttről és 135 800 áldozatról, míg az Egyesült Királyság 18,43 millió megbetegedésről és 160 áldozatról adott hírt hétfő délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 13,92 milliót, a haláleseteké pedig a 333 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 12,9 millió megbetegedésről és 90 500 halottról tudnak -, Németországban - 12,45 millió regisztrált esettel és majdnem 120 ezer áldozattal -, valamint Olaszországban is. Ez utóbbi országban már 12,1 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 151 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,6 millió regisztrált esettel és csaknem 96 ezer áldozattal.

A gyerekek sokkal nehezebben ismerik fel a maszkkal eltakart arcokat, ami a szociális kapcsolataikra, de akár a tanulmányaikra is komoly hatással lehet.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)