Koronavírus: csaknem 127 ezer halott világszerte

Még mindig rohamosan terjed világszerte az új típusú koronavírus. Mutatjuk a legfrissebb adatokat.

Egy nap alatt több mint 60 ezer új megbetegedést és mintegy 7 ezer új halálesetet regisztráltak világszerte, így tavaly év vége óta már csaknem 2 millió embert fertőzött meg és mintegy 127 ezer áldozatot szedett az új típusú koronavírus - derül ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből. Ugyanakkor a gyógyultak száma is nőtt, jelenleg 487 ezret mutat a számláló - ez 37 ezerrel több, mint egy nappal korábban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Németország, koronavírus Franicaország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Irán, koronavírus Törökország, koronavírus Belgium, koronavírus Kína, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok száma
Koronavírusos beteget szállítanak egy New York-i kórházba. Fotó: Getty Images

609 ezer beteg Amerikában

Mikor jelez koronavírus-fertőzést a mellkasi fájdalom? A válaszért kattintson ide!

Továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon a legtöbb koronavírusos esetet, mintegy 609 ezret. A legtöbb halálos áldozatot pedig eddig Olaszországban szedte a járvány: itt már több mint 21 ezren haltak meg. Emellett több országban is egyre súlyosabb a helyzet: Spanyolországban már több mint 174 ezer koronavírus-fertőzöttről és 18 ezer áldozatról, Németországban több mint 132 ezer megbetegedésről és 3495 halálesetről, Franciaországban pedig mintegy 131 ezer betegről és majdnem 16 ezer halottról tudnak.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Nagy-Britannia - csaknem 95 ezer koronavírus -fertőzöttel és több mint 12 ezer halottal -, Irán - mintegy 75 ezer beteggel és 4683 áldozattal - és Törökország is. Ez utóbbi országból már több mint 65 ezer megbetegedést és 1403 halálesetet jelentettek. A 10. helyen jelenleg Belgium áll: itt már meghaladta a 31 ezret a fertőzöttek száma, az áldozatok száma pedig a 4 ezret.

Egyébként a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában is vannak még elszórtan új esetek. Az újonnan diagnosztizált betegek többsége külföldön fertőződött meg. Az ország továbbra is szigorú korlátozásokkal és óvintézkedésekkel próbálja megelőzni a járvány második hullámának kialakulását. A legérintettebb országok listáján Kína jelenleg a 7. helyen áll - több mint 83 ezer beteggel és mintegy 4 ezer halottal.

A karantén a kapcsolataink próbája is – olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében, hogyan érdemes kezelni a nehéz helyzeteket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)