Koronavírus: csaknem 127 ezer halott világszerte

Még mindig rohamosan terjed világszerte az új típusú koronavírus. Mutatjuk a legfrissebb adatokat.

Egy nap alatt több mint 60 ezer új megbetegedést és mintegy 7 ezer új halálesetet regisztráltak világszerte, így tavaly év vége óta már csaknem 2 millió embert fertőzött meg és mintegy 127 ezer áldozatot szedett az új típusú koronavírus - derül ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből. Ugyanakkor a gyógyultak száma is nőtt, jelenleg 487 ezret mutat a számláló - ez 37 ezerrel több, mint egy nappal korábban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Németország, koronavírus Franicaország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Irán, koronavírus Törökország, koronavírus Belgium, koronavírus Kína, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok száma
Koronavírusos beteget szállítanak egy New York-i kórházba. Fotó: Getty Images

609 ezer beteg Amerikában

Mikor jelez koronavírus-fertőzést a mellkasi fájdalom? A válaszért kattintson ide!

Továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon a legtöbb koronavírusos esetet, mintegy 609 ezret. A legtöbb halálos áldozatot pedig eddig Olaszországban szedte a járvány: itt már több mint 21 ezren haltak meg. Emellett több országban is egyre súlyosabb a helyzet: Spanyolországban már több mint 174 ezer koronavírus-fertőzöttről és 18 ezer áldozatról, Németországban több mint 132 ezer megbetegedésről és 3495 halálesetről, Franciaországban pedig mintegy 131 ezer betegről és majdnem 16 ezer halottról tudnak.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Nagy-Britannia - csaknem 95 ezer koronavírus-fertőzöttel és több mint 12 ezer halottal -, Irán - mintegy 75 ezer beteggel és 4683 áldozattal - és Törökország is. Ez utóbbi országból már több mint 65 ezer megbetegedést és 1403 halálesetet jelentettek. A 10. helyen jelenleg Belgium áll: itt már meghaladta a 31 ezret a fertőzöttek száma, az áldozatok száma pedig a 4 ezret.

Egyébként a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában is vannak még elszórtan új esetek. Az újonnan diagnosztizált betegek többsége külföldön fertőződött meg. Az ország továbbra is szigorú korlátozásokkal és óvintézkedésekkel próbálja megelőzni a járvány második hullámának kialakulását. A legérintettebb országok listáján Kína jelenleg a 7. helyen áll - több mint 83 ezer beteggel és mintegy 4 ezer halottal.

A karantén a kapcsolataink próbája is – olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében, hogyan érdemes kezelni a nehéz helyzeteket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció