Koronavírus: csak így állhat talpra a magyar gazdaság

A koronavírus-járvány a gazdaságban is hatalmas károkat tesz, ezért a kormánynak mindent meg kell tennie ezek enyhítése érdekében. "Az eddigi tapasztalat és a józan ész is azt diktálja, hogy a munkahelyek megmentése, illetve a válság miatt megszűnő állások mielőbbi újrateremtése a legfontosabb feladat" - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Palkovics: "ha van munka, akkor minden van" - olvassa el a részleteket itt!

A koronavírus okozta helyzet miatt mintegy 75 ezer embernek segítenek abban, hogy megkaphassa a diplomáját, és így több lehetőség nyíljon számára a munkaerőpiacon - mondta el az államtitkár azzal a rendelettel összefüggésben, amely szerint az, aki 2020. augusztus 31-éig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól. "A kialakult helyzetben ráadásul lehetetlen elvárni, hogy valaki nyelvvizsgát tegyen" - tette hozzá.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus munkahely, koronavírus gazdaság,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus munkahely, koronavírus gazdaság,

Fontos a nyelvtudás, de kell a szakember

Hangsúlyozta azonban, hogy ez nem jelenti azt, hogy a kormányzat ne tekintené továbbra is fontosnak az idegen nyelvek elsajátítását. "A megfelelő szintű nyelvtudás hozzásegíti a hallgatókat és a fiatal felnőtteket például ahhoz, hogy a külföldi szakirodalmat olvasva jobban elmélyüljenek egy adott témában, vagy éppen nemzetközi kutatási együttműködésekben vegyenek részt. Ez az ismeret pótolhatatlan, ezért azt javasoljuk, hogy továbbra is tegyenek meg mindent azért, hogy stabil, a munkájukban is jól használható nyelvtudásra tegyenek szert" - fejtette ki. Ugyanakkor hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt a nemzetgazdaság nem engedheti meg magának, hogy lemondjon az egyébként jól képzett, az adott szakterületen megfelelő ismeretekkel bíró fiatal szakemberekről.

Mindenkire szükség van

"Ahhoz, hogy a koronavírus-járvány után talpra állítsuk a gazdaságot, mindenkire szükség van. Ezért kellett megtennünk ezt a lépést" - szögezte le az államtitkár. Elmondása szerint sokan keresik fel a szaktárcát a rendelettel kapcsolatos tudnivalók iránt érdeklődve, de a felsőoktatási intézmények értesítik majd az érintetteket a megfelelő időben, így a felek tisztázni tudják majd a további teendőket.

Koronavírus-gyanús a Pesti úti idősotthon orvosa, karanténba került - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció