Koronavírus: a brit miniszterelnök is fertőzött

Saját közösségi oldalán jelentette be pénteken délben Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, hogy elkapta az új típusú koronavírus-fertőzést.

A Twitteren közzétett bejegyzés szerint a brit kormányfő enyhe tüneteket tapasztalt az elmúlt 24 óra folyamán, a laboratóriumi tesztek pedig új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta megbetegedést (COVID-19) mutattak ki nála. Jelenleg otthoni karanténban van, de úgy fogalmazott, videókonferenciákon keresztül folytatja a kormányzat vezetését a vírus elleni küzdelemben. "Együtt le fogjuk ezt győzni" - tette hozzá Johnson, aki a #StayHomeSaveLives hashtaget használva is igyekszik arra buzdítani honfitársait, hogy maradjanak otthon ebben a nehéz és kritikus időszakban.

Világszerte több mint 24 ezer halálos áldozata van már a koronavírus-járványnak. Részletek itt.

Péntek délelőtti adatok szerint közel 12 ezer embert fertőzött meg az új koronavírus az Egyesült Királyságban. Csütörtök estig bezárólag 24 óra alatt több mint százan vesztették életüket a betegség következtében, így a COVID-19 áldozatainak száma 578-ra emelkedett a szigetországban. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) várakozása szerint az új nagy-britanniai fertőzéses esetek száma húsvét környékén fog tetőzni, majd onnantól már csökkenésnek indul.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: