Koronavírus: 856 új eset és 93 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 856 új koronavírus-fertőzöttet és 93 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 856 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 328851-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 93 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 9977-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 31 éves férfi is, aki Cytomegalovírus-fertőzéssel is küzdött.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Fertőtleníti kesztyűjét a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa a köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelésén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

5667-en vannak kórházban

Jelenleg 144804 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 5667-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 400-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 174070 személyt már gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb adatok szerint 18794 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,7 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

Koronavírus: ilyen volt a pandémia első éve - kattintson!

Eddig összesen 80 ezer adag érkezett Magyarországra az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett vakcinából, és már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az immunizálás. Az év első felében pedig várhatóan újabb koronavírus-vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, érdemes rá regisztrálni. A védőoltás iránti igényüket már 600 ezren jelezték.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés január 11-éig még biztosan életben marad. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Koronavírus-fertőzés miatt került kórházba Larry King, a híres amerikai tévés - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)