Koronavírus: 4 millió maszk érkezett Kínából

A többi között maszkok, védőruházatok és -szemüvegek, valamint kesztyűk érkeztek szombaton Kínából Magyarországra, erről Szijjártó Péter írt Facebookon. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közben az online kormányinfón bejelentette a járványügyi akcióterv részleteit.

Már 32 áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon - a részletekért kattintson ide !

"A Kína-Magyarország légihíd mai mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi" - olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán. A politikus hangsúlyozta, a repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél. Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik. A szombaton érkezett védőeszközök tízezer beteg ellátásához elegendők.

Bejelentették a járványügyi akcióterv részleteit

Közben szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a járványügyi akcióterv részleteit az online kormányinfón. Mint elmondta, létrejön a koronavírus-járvány elleni védekezés alap és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alap.

A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosít a kormány, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét. A kormány magán kezdte a járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot.

85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg itthon

Az egészségügyi dolgozók egyszeri bruttó 500 ezer forintos támogatása mellett - amelyről korábbi cikkünkben mi is írtunk - szólt arról is, hogy az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók 20 százalékos béremelést kapnak novemberben. Kérdésre válaszolva közölte: eddig 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg itthon koronavírussal.

Megható felirattal üzentek a gyerekeknek a nyíracsádi iskola dolgozói - olvassa el a részleteket az nlc.hu oldalán .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)