Koronavírus: 49 millió aktív fertőzött világszerte

Már több mint 119 millió embert fertőzött meg és 2,64 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 67,6 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház vasárnap délelőtti összesítéséből.

Koronavírus: ezért óriási baj a brit mutáns elterjedése - részletek!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 29,4 millió igazolt esetről és csaknem 534 ezer halottról tudnak - ez kétezerrel több, mint egy nappal korábban. A második legtöbb fertőzött a Braziloknál van: 11,43 millió igazolt eset és 277 ezer áldozat. India vasárnapig 11,35 millió beteget és 158 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus harmadik hullám
Eddig több mint 2,64 millió életet követelt világszerte a vírus. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Oroszország 4,33 millió koronavírus-fertőzöttről és több mint 90 ezer áldozatról, míg az Egyesült Királyság több mint 4,26 millió megbetegedésről és 125 ezer halálesetről adott hírt vasárnap délelőttig. Franciaországban a fertőzöttek száma meghaladta a 4,1 milliót, a haláleseteké pedig átlépte a 90 ezret.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Olaszország 3,2 millió fertőzöttel és 101 ezer áldozattal. Megjegyzendő tegnap még a 8. helyen álltak, mára azonban megelőzték Spanyolországot, ahol eddig 3,18 millió esetet és 72 ezer halottat regisztráltak. Törökország 2,86 millió fertőzöttel és 29,4 ezer áldozattal követi őket.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 2,56 millió fertőzöttről és több mint 73 ezer áldozatról adtak hírt vasárnapig.

Lakosságarányosan Magyarországon szedte a hetedik legtöbb áldozatot a koronavírus-járvány a világon. Ezzel megelőztük az olaszokat is. További részletek korábbi cikkünkben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)