Koronavírus: 20 újabb beteg Magyarországon

A hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 187-re nőtt az eddig diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban.

A 20 új koronavírusos beteg mind magyar állampolgár, velük együtt összesen eddig 173 magyarnál mutatták ki itthon a fertőzést. Rajtuk kívül pedig 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgárt kezeltek, illetve kezelnek hazánkban Covid-19-cel. Közülük a legutóbbi adatok szerint 21 személy meggyógyult, 8 pedig elhunyt. További 92 embert tartanak karanténban.

Elkezdik a vírusellenes hatóanyagok tesztelését Pécsen A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem. Részleteket itt olvashat.

Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a koronavírus-fertőzöttek valódi száma a hivatalosan diagnosztizált eseteknél jóval több lehet. A járvány hazánkban jelenleg a második szakaszban tart még, de a csoportos megbetegedések után napokon belül átléphetünk a tömeges fertőzések periódusába.

Járványügyi ellenőrző pont az osztrák-magyar határon. Fotó: Getty Images
A koronavírus-járvány miatt felállított ellenőrző pont az osztrák-magyar határon. Fotó: Getty Images

Mivel az országos tisztifőorvos közlése szerint minden megyében megtalálható már a SARS-CoV-2 nevű vírus, vagyis bárhol megfertőződhetünk, mindenkit arra kérnek, hogy vegyük komolyan az óvintézkedéseket. Csak akkor mozduljunk ki otthonról, ha feltétlen szükséges, az idősek és krónikus betegek kérjenek segítséget, és fokozottan ügyeljünk a higiéniára!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció