Koronavírus: 20 újabb beteg Magyarországon

A hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 187-re nőtt az eddig diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban.

A 20 új koronavírusos beteg mind magyar állampolgár, velük együtt összesen eddig 173 magyarnál mutatták ki itthon a fertőzést. Rajtuk kívül pedig 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgárt kezeltek, illetve kezelnek hazánkban Covid-19-cel. Közülük a legutóbbi adatok szerint 21 személy meggyógyult, 8 pedig elhunyt . További 92 embert tartanak karanténban.

Elkezdik a vírusellenes hatóanyagok tesztelését Pécsen A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem. Részleteket itt olvashat.

Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta , hogy a koronavírus-fertőzöttek valódi száma a hivatalosan diagnosztizált eseteknél jóval több lehet. A járvány hazánkban jelenleg a második szakaszban tart még, de a csoportos megbetegedések után napokon belül átléphetünk a tömeges fertőzések periódusába.

Járványügyi ellenőrző pont az osztrák-magyar határon. Fotó: Getty Images
A koronavírus-járvány miatt felállított ellenőrző pont az osztrák-magyar határon. Fotó: Getty Images

Mivel az országos tisztifőorvos közlése szerint minden megyében megtalálható már a SARS-CoV-2 nevű vírus, vagyis bárhol megfertőződhetünk, mindenkit arra kérnek, hogy vegyük komolyan az óvintézkedéseket. Csak akkor mozduljunk ki otthonról, ha feltétlen szükséges, az idősek és krónikus betegek kérjenek segítséget, és fokozottan ügyeljünk a higiéniára!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)