Koronavírus: 18 új fertőzött és egy áldozat itthon

Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma 1183 fő, míg 2279-en már meggyógyultak a COVID-19-ből.

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - adta hírül a kormányzati koronavírus-oldal. Közlésük szerint az elmúlt 24 órában egyetlen idős, krónikus beteg hunyt el.

koronavírus, Szent László Kórház, mti fotó, koronavírus-járvány, koronavírus Magyarország
koronavírus, Szent László Kórház, mti fotó, koronavírus-járvány, koronavírus Magyarország

Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1183 főre nőtt (tegnap 1166 volt). Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Nem múlt el a veszély

Mint az köztudott, az ország most a védekezés második szakaszában van, tehát még nem múlt el a járványveszély. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

El lehet kapni a vízben az új koronavírust? Bár a koronavírus még nem tűnt el, az élet - természetesen a megfelelő óvintézkedések megtartása mellett - világszerte kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. Egyebek mellett újranyitnak a strandok, és egyre többen utaznak természetes vizek mellé, hogy kipihenjék az elmúlt időszak fáradalmait. Felmerülhet tehát a kérdés: mennyire vagyunk biztonságban a habok között, elkaphatjuk-e a SARS-CoV-2-t fürdőzés, úszás közben? A válaszokért kattintson cikkünkre.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - olvasható a tájékoztatóban.

Koronavírus-gyanús dolgozó miatt zár be ideiglenesen a gödi strand - további részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció