Koronavírus: 17 újabb áldozat itthon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1916-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Egy nap alatt 82 új beteget és 17 új halálesetet regisztráltak Magyarországon. Így a fertőzöttek száma már elérte az 1916-ot, a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma pedig 189-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Négy megyéből érkeznek minták a pécsi egyetem víruslaborjába. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A friss adatok szerint jelenleg 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. Ugyanakkor 250-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Valamivel kevesebb mint 12 ezer ember hatóság házi karanténban van, az akkreditált laboratóriumban elvégzett tesztek száma pedig meghaladta a 46 ezret.

Bárkiben jelen lehet a vírus

A normál hangerőn történő beszéd is elég ahhoz, hogy egy koronavírusos beteg továbbadja a fertőzést - állapították a kutatók. Olvassa el a részleteket!

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, hogy felkészüljenek a tömeges megbetegedések fázisára. Bár Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van, a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél azonban valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A koronavírus-járvány lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, maradjon otthon, és mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Az első tünetek után három nappal meghalt egy 74 éves férfi Keszthelyen - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: