Koronavírus: 1358 új eset és 95 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 1358 új koronavírus-fertőzöttet és 95 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 1358 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 345710-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 95 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 10948-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegségben szenvedő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 32 éves, kórosan elhízott férfi is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Sebők Szilvia főgyógyszerész hűtőszekrénybe teszi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat a Semmelweis Egyetem gyógyszertárában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

4870-en vannak kórházban

Jelenleg 123647 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 4870-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 339-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 215453 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 25856 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,87 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

Koronavírus: már 2019 novemberében Európában volt? A válaszért kattintson ide!

Kedd estig már 86929 személyt oltottak be a koronavírus ellen, többségében egészségügyi dolgozókat, valamint az idősotthonok lakóit és dolgozóit. A tegnapi napon újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek további mintegy 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, a vakcinázás tehát folytatódhat. Az oltás ütemét, gyorsaságát egyébként a vakcinák érkezése határozza meg. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének fenntartása érdekében viszont továbbra is érvényben vannak a korábban bevezetett védelmi intézkedések. A védőoltás ingyenes és önkéntes, de csak az kapja meg, aki regisztrál.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés legalább február 1-jéig érvényben marad, a középiskolákban pedig továbbra is digitális tanrendben folytatódik az oktatás. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az elmúlt időszakban nőtt Magyarországon az oltási kedv - derült ki egy nemrégiben készült közvélemény-kutatásból. Az eredmények szerint főként az idősebbek körében növekszik látványosan a koronavírus-vakcina iránti bizalom. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)