Koronavírus: 65 magyar áldozat a hétvégén

Az elmúlt 3 nap során összesen 2183 új koronavírus-fertőzöttet és 65 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 2183 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 903 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 65 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 46 266-ra emelkedett - olvasható a tájékoztatóban .

Jelenleg 48 873 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon. 1310-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 40-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 1 millió 808 ezer személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 2 401 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 11,35 millió tesztet végeztek már el az országban. Azt is írták, hogy a kedvező járványhelyzet miatt ezentúl már csak heti egyszer közlik a hazai adatokat, legközelebb tehát egy hét múlva tudunk friss számokat mutatni.

Beoltanak egy nőt a koronavírus ellen a békéscsabai Réthy Pál kórházban. Fotó: MTI/Rosta Tibor
Beoltanak egy nőt a koronavírus ellen a békéscsabai Réthy Pál kórházban. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,4 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 6,19 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3,86 millióan meg is kapták a harmadik, csaknem 290 ezren pedig már a negyedik oltást is.

A regisztrációs oldal és az időpontfoglaló egyébként folyamatosan nyitva van az oltáshoz. Továbbra is öt vakcina közül lehet választani, a gyermekek immunizálása is folyamatos. A kórházi oltópontokra már csak keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással. Péntekenként emellett oltási akciónapot is tartanak, amikor 7 és 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

Elkészül-e valaha a koronavírus elleni univerzális vakcina ?

Nemzetközi adatok

Eddig 513,86 millió embert fertőzött meg és több mint 6,23 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 11,31 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti adataiból . Az elmúlt nap során csaknem 395 ezer fertőzöttet és mintegy 1230 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Egy már előkészített technológiát szeretnének mielőbb alkalmazni a koronavírus-fertőzésben szenvedő betegeknél.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)