A merevedési zavar pszichés okai

A merevedési zavar mögött sokféle ok állhat, a többi között különböző pszichológiai tényezők.

Mik a merevedési zavar okai?

Az orvosok szerint ezek a pszichológiai faktorok sokkal gyakoribbak, mint az ember gondolná és az esetek nagy részében valamilyen fizikai ok áll a mentális probléma mögött. Gyermekkori bántalmazás, szexuális trauma, mind-mind hatással lehet a felnőttkori szexuális életre. A szakértők szerint a leggyakoribb okok a következők lehetnek:

Stressz

A 21. század egyik népbetegsége sok más egészségügyi panasz mellett a merevedési zavarért is felelőssé tehető. Bármi legyen is a stressz forrása (munkahely, család vagy anyagiak), elképzelhető, hogy emiatt nem képes a férfi a kívánt szinten teljesíteni. Különösen nehézzé válhat a megfelelő időben a kívánt hatást elérni, hiszen már önmagában ez is lehet stresszfaktor.

A stressz gyakran okozhat merevedési zavarokat
A stressz gyakran okozhat merevedési zavarokat

Szorongás

Szintén modern kori betegség és szintén hatással lehet a szexuális teljesítményre a szorongás . Ráadásul, ha bekövetkezik, a merevedési zavar csak tovább erősíti a szorongás érzését, így egyfajta öngerjesztő folyamattá és ördögi körbe kerül a jelenség. Minél erősebb lesz a "teljesítmény miatti szorongás", annál valószínűbb, hogy a jövőben egyre gyakrabban előfordul.

Ha a merevedési zavar több alkalommal is előfordul, mielőbb keressen fel problémájával egy szakorvost, aki a személyes beszélgetés és a szükséges vizsgálatok elvégzése után javaslatot tesz a leghatékonyabb kezelésre. Részletek!

Depresszió

Az egyik leggyakoribb oka a merevedési zavarnak a depresszió , amely nemcsak pszichológiailag, hanem fizikailag is hatással van az életünkre. A depresszió mélyen gyökerezik, ezért akkor is előfordulhat, hogy az ember képtelen szexuálisan teljesíteni, ha egyébként az adott élethelyzetet kényelmesnek is találja. Ráadásul egyes depresszió elleni gyógyszerek, szintén okozhatnak merevedési zavart nem kívánt mellékhatásként.

Bűntudat

A bűntudat is képes ördögi kört rajzolni a szexuális képesség köré. E rendkívül erős pszichológiai faktor következtében az érintettek úgy érzik, hogy nem tudják megadni partnerünknek, amire szüksége van. Ez az érzés aztán további teljesítménycsökkenést okozhat, így a folyamat szinte megállíthatatlannak tűnhet.

Alacsony önértékelés

Amellett, hogy rengeteg pszichológiai és viselkedési problémáért felel az alacsony önértékelés, a merevedési zavarért is okolható. Akinél egyszer már előfordult, hogy valamilyen okból nem tudott teljesíteni, úgy érezheti, nem megfelelő partner, és emiatt a jövőben is szexuális problémákkal küzdhet. Az önbizalom hiánya nagyon komoly befolyásoló tényező a szexuális együttlét során, függetlenül attól, hogy milyen okok állnak az önértékelési zavar mögött.

Érdektelenség

Elsősorban az idősebb korosztályt érinti az érdektelenség, de fiataloknál is előfordulhat, hogy elveszítik érdeklődésüket a szex iránt. Ennek számos oka lehet, párkapcsolati problémától kezdve a gyógyszerek mellékhatásáig, de mindegyik okozhat merevedési zavart.

Merevedési zavart szinte minden ember átél időnként, de nem kell miatta különösebben aggódni. Viszont ha a diszfunkció az együttlétek felében megjelenik, akkor már érdemes lehet orvoshoz fordulni. A pszichológusok képesek kezelni a bajt, és tanácsot adhatnak, milyen módszerekkel küzdhető le ez a kellemetlen probléma.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.