Tornagyakorlatokkal edzhetjük szemünket

Rendszeresen használ számítógépet, fáj a feje és úgy érzi, romlik a látása? Ha egész nap az irodában görnyed, normális, ha szeme elfárad. Íme pár tipp, hogyan pihentetheti!

Ha a számítógép megfelelően van beállítva, önmagában nem rontja a látást szakértők szerint. Sokaknak mégis gyakran az az érzése, hogy a szem elfárad, és nem látja elég élesen a betűket, vagy nehéz követni a képernyőn a karaktereket. Ez folyamatosan megerőlteti a szemet, amit csak tetéz, ha a megvilágítás is rossz.

Az ideális a szórt fény, amely egyenletes és árnyékmentes megvilágítást ad. Természetesen az a legjobb, ha természetes fény jut az íróasztalra, méghozzá úgy, hogy a számítógép 90 fokos szöget zár be az ablakkal.

Látásunknak az is jót tesz, ha amilyen gyakran csak lehetséges, pihentetjük a szemünket. Például, ha telefonon hívnak minket, amíg beszélünk, kinézünk az ablakon a távolba. Van azonban pár egyszerű gyakorlat is:

1. Üljön le, távolabb a képernyőtől, és csukja be a szemét. Lélegezz mélyen az orron keresztül, majd fújja ki a levegőt a szájon át. Takarja el bel szemét a bal kezével, míg a jobbot kinyitja. Tartsa így pár másodpercig, majd cseréljen!

2. Nyissa ki a szemét, mutatóujját pedig tegye 10 centiméterre orrától. Közelítse ujját az orrához!

3. Nyitott szemmel nézzen először fel, majd le. Ezt ismételje meg legalább hatszor.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)