A vakokat gyakrabban gyötrik a rémálmok

Az, hogy álmukban látnak-e a vakon születettek, még mindig kérdéses, annyi bizonyos, hogy hangokat hallanak és illatokat éreznek.

Bár elméletek sokasága született már arra, hogy miért álmodunk, egyelőre még mindig nincs egy általánosan elfogadott magyarázat. De, hogy a vakok látnak-e álmunkban, arra több beszámolóból és tudományos kutatásból is ismerjük a választ - írja az index.hu, rögtön kétfelé is osztva az érintetteket.

álom, vak
álom, vak

Azok ugyanis, akik 5-7 éves koruk előtt vesztették el a látásuk, vagy eleve így születtek, nem tudhatjuk biztosan, hogy látnak-e. Ennek oka pedig szimplán az, hogy ha így is van, akkor sem tudják, hogy mi történik velük. Annyi bizonyos, hogy a hangok, illatok és érintések illúziója náluk sokkal erősebb. Ami azonban érdekes, hogy ebben a csoportban sokkal több embert gyötörnek rémálmok, mint a látókat vagy a későbbi életkorban megvakultakat.

"A rémálmok náluk négyszer olyan sűrűek, és visszatérő elem bennük az hogy eltévednek, elüti őket egy autó, vagy elveszítik a vakvezető kutyájukat" - olvasható a portál cikkében, amiből az is kiderül, hogy a 7 éves koruk után megvakult emberek álmai eleinte pont olyanok, mint a látóké, csak később kezdenek megfakulni, gyengülni annak vizuális részei.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső