Lelassult a Szent János Kórház felújítása

Penészes fal, leszakadt radiátor - a Szent János kórházban tapasztalt megdöbbentő állapotokról számolt be közösségi oldalán Tallós Andrea, aki fiát vitte a napokban a kórház baleseti osztályára.

Leszakadt radiátor, ütött-kopott ajtó, penészfoltoktól feketéllő fal - a Szent János kórház baleseti osztályán készítette a felvételeket és osztotta meg közösségi oldalán Tallós Andrea, aki bokatörés gyanúja miatt vitte fiát a kórházba. Az RTL Híradónak azt mesélte: méltatlannak érezte a helyzetet. "Miközben az orvosok és a mentősök erejükön felül dolgoznak, láttam ezt a borzalmat, amit gyerekkoromban is. Nem nagyon változott azóta semmi, csak eltelt negyven év" - mondta.

A Szent János kórház felújításának ügye évek óta húzódik. 2018-ban az Orbán-kormány azt ígérte, hogy a ciklus végéig befejezik a felújítást, és a Szent János kórház lesz az egyik kiemelt, vagyis súlyponti kórháza a fővárosnak.

dawa
A Szent János kórház több részlegét fel is újították, de lassan haladnak. Fotó: Getty Images

2018 októberében Gulyás Gergely azt közölte: a Szent János kórház tervezéséhez 495 millió forintot biztosít a kormány. Ez azonnal rendelkezésre áll, így a Szent János kórházban sürgősségi ellátással, több mint 500 ágyas felépítése, újjáépítése történhet meg. Ám 2019-ben még mindig nem írták ki a pályázatot. Ekkor áprilisban azt mondta Gulyás, hogy reméli, májusban a tervezési közbeszerzés kiírható.

Erre végül 2 évet kellett várni. Az RTL hiába kérte, nem kapott interjút a kórháztól, a miniszterelnökségtől, és az Emberi Erőforrások Minisztériumától sem. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnök ugyanakkor azt mondta: a munkák már elindultak, a Szent János kórház több részlegét fel is újították, de lassan haladnak. Soós Adrianna bízik abban, hogy minél előbb meglesz a felújítás, mert a Szent János kórház lenne Buda legfontosabb ellátó helye. De elég lassan halad ez a felújítás ahhoz képest, mekkora igény lenne rá.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)