Lelassult a Szent János Kórház felújítása

Penészes fal, leszakadt radiátor - a Szent János kórházban tapasztalt megdöbbentő állapotokról számolt be közösségi oldalán Tallós Andrea, aki fiát vitte a napokban a kórház baleseti osztályára.

Leszakadt radiátor, ütött-kopott ajtó, penészfoltoktól feketéllő fal - a Szent János kórház baleseti osztályán készítette a felvételeket és osztotta meg közösségi oldalán Tallós Andrea, aki bokatörés gyanúja miatt vitte fiát a kórházba. Az RTL Híradónak azt mesélte: méltatlannak érezte a helyzetet. "Miközben az orvosok és a mentősök erejükön felül dolgoznak, láttam ezt a borzalmat, amit gyerekkoromban is. Nem nagyon változott azóta semmi, csak eltelt negyven év" - mondta.

A Szent János kórház felújításának ügye évek óta húzódik. 2018-ban az Orbán-kormány azt ígérte, hogy a ciklus végéig befejezik a felújítást, és a Szent János kórház lesz az egyik kiemelt, vagyis súlyponti kórháza a fővárosnak.

dawa
A Szent János kórház több részlegét fel is újították, de lassan haladnak. Fotó: Getty Images

2018 októberében Gulyás Gergely azt közölte: a Szent János kórház tervezéséhez 495 millió forintot biztosít a kormány. Ez azonnal rendelkezésre áll, így a Szent János kórházban sürgősségi ellátással, több mint 500 ágyas felépítése, újjáépítése történhet meg. Ám 2019-ben még mindig nem írták ki a pályázatot. Ekkor áprilisban azt mondta Gulyás, hogy reméli, májusban a tervezési közbeszerzés kiírható.

Erre végül 2 évet kellett várni. Az RTL hiába kérte, nem kapott interjút a kórháztól, a miniszterelnökségtől, és az Emberi Erőforrások Minisztériumától sem. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnök ugyanakkor azt mondta: a munkák már elindultak, a Szent János kórház több részlegét fel is újították, de lassan haladnak. Soós Adrianna bízik abban, hogy minél előbb meglesz a felújítás, mert a Szent János kórház lenne Buda legfontosabb ellátó helye. De elég lassan halad ez a felújítás ahhoz képest, mekkora igény lenne rá.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +6 °C

A Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, illetve országszerte más figyelmeztetés sincs érvényben.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra