Infografika: a vizelet színe ezt árulja el

Egy egészséges ember naponta hat-hétszer üríti ki a vizeletét, ami azt jelenti, hogy éppen ennyi alkalom kínálkozik a távozó folyadék szemrevételezésére. Amit pedig látunk, az sokat elárul a testünk állapotáról.

Szervezetünk végtermékei magukon viselik az előállításukban résztvevő folyamatok jegyeit, azaz információt szolgáltatnak az egyes szerveink működéséről. Nem véletlen, hogy a laboratóriumi vizsgálatok az orvoslás egyik alappillérének számítanak. Vannak esetek, amikor már a látvány is sokatmondó. A vizelet színe tipikusan olyan tulajdonság, amelyből azonnal következtetéseket lehet levonni a szervezet működéséről. Infografikánk ebben ad útmutatást.

vizelet színe

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A leggyakoribb tabuk a testünkről

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.