Infografika: a koronavírus ezért veszélyes

A koronavírus-járvány már közel százezer embert fertőzött meg igazoltan, a halottak száma pedig meghaladta a 3200-at. Magyarországon is találtak már fertőzötteket. Infografikánkon a vírussal és az általa okozott betegséggel kapcsolatos összes fontos információt bemutatjuk.

A jelenlegi járvány veszélyességét nem az eddigi halálos pusztítása alapozza meg (hiszen az influenza jelenleg is több áldozatot szed), hanem az ismeretlensége. (A járvány aktuális helyzetéről itt és itt és itt pontos információ található, illetve a hazai helyzet részletei is megismerhetők a kormány e célra indított honlapján .) Ma már tudjuk, hogy a kórokozó közel áll a korábban megismert SARS-vírushoz, ezért a hivatalos neve SARS-CoV-2, amely a COVID-19 nevű súlyos légúti betegséget okozza.

Az eddig felbukkant súlyos betegséget okozó koronavírusok közül ez terjedt el a legjobban a világon, s nem tudható, hogy az idei kitörése csak átmeneti jellegű marad, vagy - amit a tudósok sejtenek - itt marad velünk, és ha kedvezővé válnak terjedéséhez, szaporodásához a körülmények, ismét fertőzni fog. Egyelőre még dolgoznak a betegség megelőzésére szolgáló vakcinán, és keresik a gyógyszereket, amelyek hatásosak lehetnek ellene. Ameddig ki nem fejlesztjük a fegyvereinket, biztonsági szabályokat kell betartanunk. Többek között ezekről is tájékoztat infografikánk.

koronavírus infografika

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra