A magas sarok veszélyei - infografika

A nők számára a magas sarkú cipő a mindennapok része, és nem hajlandók lemondani róla még akkor sem, ha tudják, hogy a viselése nem tesz jót az egészségüknek. Infografikánk megmutatja, hogy milyen veszélyekkel kell számolniuk, ha túl gyakran mutatkoznak ebben.

A magas sarkú cipők tartós viselése, különösen, ha a sarok mérete túlmegy egy ésszerű határon, egyenes úton vezeti el gazdáját a fájdalomhoz, a láb károsodásához, a helytelen testtartás kialakulásához és végül különféle mozgásszervi problémákhoz.

A magas sarkú cipők tartós viselése sok problémát okozhat
A magas sarkú cipők tartós viselése sok problémát okozhat. Fotó: iStock

Az egészségtelenül magas cipősarok egyértelmű összefüggésben van a láb különféle torzulásaival, a bütykök és a kalapácsujjak kialakulásával, sőt csontkinövések és csonthártyagyulladás forrásává is válhat. Infografikánk további veszélyeket is bemutat.

magassarkú cipő hatásai
)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)