Mammográfia: januárra van időpont

Nyár vége óta nincs mammográfiás szűrés a Honvédkórházban, máshol pedig csak januárra van időpont.

"Elromlott a mammográfiás gép"

A HáziPatika.com október elején számolt be az esetről, hogy hónapokat kénytelen várni egy mellrákos nő, mert a budapesti Honvéd Kórházban rossz a mammográfiás gép. Erről akkor ő maga nyilatkozott, mostranra pedig kiderült, hogy az ügyben nincs előrelépés.

Mammográfia, mammográfia mellrákszűrés daganatos megbetegedések daganatok mell emlő
Továbbra sincs mammográfiai vizsgálat a Honvédban

Több budapesti kórházban nem végeznek mammográfiás vizsgálatot, mondván, hogy elromlott a gép. Például a Honvédkórházban, ahol még nyár végén álltak le a vizsgálatok. Korábban a kórház azt ígérte, hogy novemberre megjavítják, a rendelésen viszont azt mondták, továbbra sincs vizsgálat, és nem is tudják, mikor lesz - tájékoztat az RTL Klub Híradója:

2-3 hónapot kell várni mellrákgyanúval?

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központban azt írták az RTL Híradónak, hogy minden kórházban biztosítják a mammográfiás gépek működését, sőt új gépeket is kapnak a kórházak. Ezzel ellentétben azonban a betegek ott igyekeznek ellátáshoz jutni, ahol működnek a gépek, ám így csak 2-3 hónapos várakozási idő után lehet sorra kerülni.

Amikor a mell érintése is fáj A jóindulatú emlőelváltozásokat alapvetően három csoportra osztják. Az elsőbe az úgynevezett non-proliferatív emlőelváltozások tartoznak, amelyek nagy valószínűséggel nem haladnak rosszindulatú irányba: nagyon kicsi az esélye, hogy talajukon daganatos betegség alakuljon ki. A masztopátiákat ebbe a csoportba sorolják: ide tartoznak egyebek mellett a jóindulatú emlőbetegségek, a ciszták, a papilláris apokrin elváltozások és az enyhe típusú hiperplazia is.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)