Elszívja az energiát adó cukrot a sejtektől a rák

A cukor a sejtek legfontosabb energiaforrása, amennyiben annak mennyisége megcsappan, az anyagcsere az oxidatív foszforiláció helyett a kevésbé hatékony glikolízis irányába tolódik el. Emiatt nem jöhet létre a tumorellenes reakció.

A Washington Egyetem (St. Louis, Egyesült Államok) munkatársai felfedezték, hogy a daganatsejtek gyakorlatilag elveszik a védekezésben kulcsfontosságú T-sejtek elől az anyagcserében kiemelten fontos cukrot.

A daganatos betegeknél jellemzően sérül az immunrendszer működése, így az immunsejtek nem képesek elpusztítani a tumort. A júniusi számában megjelent tanulmány szerint a jelenség egyik kulcsa az anyagcserében kiemelten fontos cukor lehet, ugyanis az attól megfosztott immunsejtek abbahagyják a gamma interferon nevű gyulladásos jelviteli anyag termelését, így nem jön létre a tumorellenes reakció.

Erika Pearce és munkatársai kísérletes körülmények között demonstrálták a T-sejtek anyagcseréjét, olyan körülmények között, amikor azoknak szaporodniuk kellene. Normál esetben a gyors osztódások akkor zajlanak le, amikor a sejtek valamely fertőző ágens, vagy tumor ellenében aktiválódnak.

Ismert, hogy az aerob glikolízis alapvető ebben a szaporodási folyamatban, azonban a mostani vizsgálat megállapította, hogy az oxidatív foszforiláció szintúgy támogatja az osztódást. Azonban a problémát az ebben a folyamatban alapvető GAPDH támogatja, mely sajnálatosan gátolja a gamma interferon képződését. Vagyis az egyébként igen falánk tumorsejtek gyakorlatilag kiéheztetik a T-sejteket, emiatt az immunválasz elmarad.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)