Öregíthetnek ezek a hétköznapi dolgok

Sokan nem is gondolnánk, hogy a mindennapjainknak milyen sok olyan része van, ami kívül-belül öregíti a testünket. Éppen ezért érdemes tisztában lenni az alábbiakkal.

Az alábbiakról érdemes inkább lemondani, ha nem akarunk idő előtt mély ráncokat.

Gyulladáskeltő ételek

Vannak olyan ételek, amelyek folyamatosan gerjesztik, illetve táplálják a szervezetünkben jelen lévő gyulladásos folyamatokat. Bizonyos növényi olajok, vörös húsok, feldolgozott élelmiszerek, fehér kenyér, magas cukortartalmú ételek - ezek mind elősegítik a gyulladások kialakulását, ezáltal pedig a ráncok képződését.

Alkoholfogyasztás

Sokan vannak, akiknek a mindennapjai részét képezi az ebéd, vacsora mellé elfogyasztott pohár bor, vagy sör, és hetente legalább egyszer, vagy kétszer még emellett pluszban is fogyasztanak nagyobb mennyiségű italt. Az alkohol nedvességet von el a bőrtől, gerjeszti bizonyos bőrbetegségek kialakulását, és a ráncaink mélyüléséhez is hozzájárul.

Stressz

Nem véletlenül mondják, hogy a stressz öregít. Egy 2012-es kutatás kimutatta, hogy a folyamatos munkahelyi stressz a DNS-ünket is képes roncsolni. A stressz hatásainak csökkentése nem csak az egészségünkre, hanem a külsőnkre is jó hatással lehet - a rendszeres jóga, meditáció a testünket és az arcunkat is segít fiatalon tartani.

stresszes nő
A stressz is öregítheti a bőrt.

Túl kevés alvás

Egy felmérés szerint körülbelül az emberek egyharmada rendszeresen kevesebbet alszik annál, mint amennyire a szervezetének szüksége lenne. Ez hatással van a szív és az érrendszer egészségére, az agyra, emellett pedig a bőrre és a testsúlyra is. A fiatalos külső megőrzésének egyik alapköve a rendszeres, pihentető alvás.

A kevésalvás8 súlyos következménye Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Napozás

A nyári sütkérezés a napon nagyon kellemes tud lenni, és sokan vágynak barna bőrre, de sajnos kevés dolog öregíti annyira a bőrt, mint a napozás, ami ráadásul fényvédő nélkül még a bőrrák kialakulásának esélyét is nagyban növeli. Annak, aki sokáig szeretné megőrizni a bőre fiatalos állapotát, minden egyes nap érdemes fényvédőt használnia - télen, és nyáron is.

Dohányzás

A rendszeres dohányosok a cigarettázással nem csak az egészségüket károsítják, hanem a külsejüket is öregítik. Amellett, hogy a dohányzók bőre szürkésebb, fakóbb, és hamarabb ráncosodik, a nikotin a fogaikat is sárgítja, ami öregebbnek láttathatja őket a koruknál.

Forrás: shape.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: