Vérátömlesztés: hosszabb távon sem okoz egészségi problémákat

Nincs bizonyíték arra, miszerint ezen az úton rákos sejtek, illetve egyéb betegségek terjednének - mutatta ki egy tanulmány.

Egy ausztrál kutatás szerint a szívsebészeti beavatkozás során kapott vérátömlesztés hosszabb távon nem emelte az egészségügyi problémák előfordulásának esélyét.

A tanulmányban 1062 beteget vizsgáltak, akik kisebb szívsebészeti beavatkozás előtt, alatt, vagy után vérátömlesztésen estek át. Az Anesthesiology című újság cikke szerint a tíz évvel a műtét után paciensek több, mint 80 százaléka volt életben.

Korábbi tanulmányok azt sugallták, hogy a vérátömlesztés növeli az immunrendszer megbetegedéseit, a rák, és egyéb betegségek kialakulását. "Eredményeink rámutatnak, hogy kisebb fokú transzfúzió nem mozdítja elő a ráksejtek terjedését. A vérkészítményt kapók nem betegedtek meg nagyobb arányban, mint azok, akik nem részesültek ebben a kezelésben - nyilatkozott William M. Weightman a Sir Charles Gairdner Hospital munkatársa, a tanulmány szerzője.

A kutatók rámutattak, hogy sok beteg beavatkozás előtti állapota nagymértékben befolyásolta a túlélési arányt, például a 60 év feletti életkor, az agyi érbetegség, a tüdőbetegség és a műtét előtti vérszegénység előfordulása.

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: