Lefekvés előtt ezért ne igyon

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha éjjelente arra ébredünk, hogy ki kell mennünk a mosdóba, főleg, ha többször is megtörténik. A felborult alvási ciklusnak hosszú távon számos negatív következménye lehet, éppen ezért érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

Legyünk mértékletesek a folyadékbevitellel lefekvés előtt!

Ha lefekvés előtt egy órával már nem iszunk, akkor az elfogyasztott folyadéknak lesz ideje eljutnia a húgyhólyagig, és onnan kiürülni a szervezetből addig, amíg ébren vagyunk. Így sokkal nagyobb esély van rá, hogy végigalusszuk az éjszakát.

Dühítő, ha éjjelente folyton vécére kell járkálnunk
Dühítő, ha éjjelente folyton vécére kell járkálnunk

Kerüljük a kávét és az alkoholt!

A koffein irritálhatja a húgyhólyagot, amitől gyakrabban kell vizelnünk.Ha pedig a lefekvés idejéhez közel fogyasztunk koffeintartalmú italokat (nem csak a kávéban van), akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk tudni pihentetően aludni. Az alkohol sincs jó hatással a hólyagunk működésére, és fokozza a vizeletkiválasztást is. Éppen ezért ha az esti órákban alkoholt fogyasztunk, nem lesz nyugodt az éjszakánk, emiatt pedig a másnaposságot is sokkal rosszabbnak érezzük.

Mennyit pisilünk egy nap? Erről árulkodik!

Figyeljünk, mikor vesszük be a gyógyszereinket!

Ha valakinek vízhajtót kell szednie, akkor a legjobb reggelre időzíteni, és semmiképpen sem lefekvés előtti időre. Az antidepresszánsoknak, fájdalomcsillapítóknak, antibiotikumoknak is lehet enyhe vízhajtó hatása, így semmiképp se közvetlenül lefekvés előtt vegyük be őket.

Ne viseljünk kompressziós harisnyát alváshoz!

Ha valakinek dagadásra, duzzadásra hajlamosak a lábai, akkor nem ajánlatos éjjelre magán hagynia a kompressziós harisnyát. Ez ugyanis a végtagokban felgyülemlett folyadékot visszairányítja a véráramba, ami gyakori vizelést okozhat. Inkább már lefekvés előtt egy órával polcoljuk fel a lábainkat, illetve nap közben is tegyünk így, amikor megtehetjük.

Forrás: menshealth.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)