Intimtorna férfiaknak

Mi is ez a férfi intimtorna? Létezik már férfiak számára is? A következőkben Dr. Balogh Katalin, a II. sz. Belgyógyászati klinika orvosa világosít fel bennünket e mozgásprogram hatékonyságáról, aki értékes tapasztalatokkal rendelkezik ezen a téren.

Mit is értünk férfi intimtorna alatt?

A férfi intimtorna a férfiak gátizom-mozgásainak tudatosítása, edzése, megerősítése megfelelő módszer segítségével. Ma hazánkban a Kriston-féle intimtorna férfiaknak szóló mozgásanyaga tartalmazza ezt a programot, ennek a hatásai ismertek, megalapozottak.

Milyen hatása van?

A torna hatására nő a gátizmok ereje, gyorsasága, állóképessége, koordinációs készsége, így javul a merevedés szöge, fokozódik az ejakulációs kontroll, fokozódik a kismedencei szervek vérellátása, így több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak az alhasi szervek: ide tartozik a prosztata, a hímvessző, a herék, a végbél és a húgyhólyag is. Rendszeres gyakorlás hatására az izomerő növekedése mellett csökken a gyulladásos hajlam (a prosztata, a végbél és a húgyhólyag területén), nő a herék tesztoszteron-termelése, aminek hatására fokozódik a libidó és nő a spermiumszám is.

Mi a számottevő különbség a férfi és a női intimtorna között?

Leginkább az anatómiai adottságok különböznek. A férfiak gátja sokkal védettebb, mint a nőké, amely sokkal nyitottabb és sérülékenyebb, hiszen a gyermekszülésre van berendezve. A férfi szervek sérülékenysége más természetű: a prosztata igen rossz vérellátású szerv, mely könnyen begyulladhat. A herék és a végbél területén visszértágulatok alakulhatnak ki a fokozottabb terhelés hatására.

Kiknek ajánlott részt venni a férfi intimtornán?

Tekintse meg orvoslistánkat a hiper­aktív hólyag témában! Mindenkinek, aki szeretné védeni kismedencei szerveit, vagy szeretne megszabadulni merevedési zavaraitól, prosztatagyulladásától vagy herevisszér-tágulatától. Kismedencei szervek hason, gáton, esetleg húgycsövön keresztül tervezett műtétje előtt, hogy felkészítsük gátizmainkat a műtéti megterhelésre, illetve műtét után az izmok erejének visszanyerésére. Sokszor számolnak be férfiak arról, hogy prosztataműtét után nehezen tartják a vizeletüket, vagy hogy a merevedés már nem olyan, mint műtét előtt. Ezen panaszok megoldhatóak férfi intimtornával. Azoknak is ajánlott, akik szeretnék fejleszteni szexuális kultúrájukat, esetleg korai magömléstől szenvednek, vagy szeretnék megtanulni, hogyan is lehet meghosszabbítani az együttlétet.

Milyen időközönként kell intimtornát végezni?

A torna végzése napi rendszerességgel ajánlott, amely egy reggeli két perces és egy esti 15 perces gyakorlatsorból áll.

Mikor mutatkozik meg a torna hatása?

Tízhetes gyakorlás hatására akár hússzoros erőnövekedést is elérhetünk. A hatás attól függ, mennyire tudjuk rendszeresen beiktatni az éltünkbe az intimtorna gyakorlatsorát, illetve a hozzá tartozó szokásáthangoló program mindennapos tanácsait. Persze az orgazmus és az ejakuláció szétválasztása általában hosszabb tanulási folyamat eredménye. De ha belegondolunk, hogy a gátizmaink egyéb funkcióit (széklet- és vizelettartás) akár másfél évig is tanuljuk gyermekkorban, hogy jól menjenek, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy ez sem megy egyik napról a másikra. A kisebb célok azonban már tízhetes gyakorlás után is megvalósulhatnak (aranyerek, herevisszér-tágulat megszűnése, akut prosztatagyulladás elmúlása, vizelettartási készség fokozódása, merevedés szögének fiatalossá válása stb.).

Lehet otthon is végezni?

Leginkább otthon javasolt végezni, mivel ahhoz, hogy jól fejlesszen a torna, figyelem és maximális erejű gátizom-szorítások szükségesek. Ezt igen nehéz megvalósítani akkor, ha nem tudunk nyugodt körülményeket biztosítani magunknak arra a 15 percre, amíg eddzük az izmainkat.

Kiknek nem ajánlott a férfi intimtorna?

Nem ajánlott rosszindulatú daganatok esetén, illetve gáttájéki műtétek után 6 hétig. Ha valakit rosszindulatú daganattal műtenek, daganatmentes állapotban, a műtét után 6 héttel már elkezdheti a tanulást.

Magyarországon hol lehet végezni férfi intimtornát?

Sajnos írásos vagy képanyag egyelőre nem érhető el ebben a témában, így a férfiak egy kissé nehezebb helyzetben vannak, mint a hölgyek. Tanfolyami keretek között ugyanakkor vizsgázott Kriston-trénerek országszerte oktatnak intim tornát férfiaknak is.

További információ: www.bkatus.fw.hu

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés