Dolgok, melyek gyulladásokat gerjesztenek

Fejfájás, láz, puffadás, fokozott gázképződés, asztma - ezekben a dolgokban közös, hogy mindegyik gyulladások miatt jelentkezik.

A krónikus gyulladást nehezebb észrevenni, mint az akut változatot, például mandulagyulladást vagy ízületi gyulladást , hosszú távon viszont meglehetősen károsan hat a testünkre. Éppen ezért nem árt tisztában azzal, hogy melyek a dolgok, amelyek gyulladást okozhatnak, illetve támogatják a szervezetünkben zajló gyulladásos folyamatokat.

Sokszor csak legyintünk olyan tünetekre, mint a lehangoltság, a fáradtság vagy éppen a hirtelen súlygyarapodás. Pedig akár komoly egészségügyi problémára is utalhatnak. A krónikus gyulladás meglepő tüneteiről itt olvashat!

A krónikus gyulladás lehetséges okai

A gyulladáskeltők közé tartozik az alkohol, a mesterséges színezékek és ízesítők, egyes baktériumok és a tejtermékek is. Utóbbiak sokkal több ember szervezetére vannak negatív hatással, mint gondolnánk - ha például azt érezzük, hogy nincs semmi konkrét bajunk, egyszerűen csak nem jó a közérzetünk, és nem vagyunk teljesen jól, próbáljuk ki, hogy egy hétre elhagyjuk őket. A javulás hamar tapasztalható lesz. A különböző, rendszeresen szedett gyógyszerek sem feltétlenül hatnak jól a testünkre hosszú távon. Azt sem árt tudni, hogy a sport is lehet káros: nem jó, ha nem mozgunk eleget, de ha túlzásba visszük, károst lehet. Gyulladáskeltő még a túl sok zsír (főleg a telített), az inzulin (szintén akkor, ha túl sok termelődik belőle), a cukor, a tartósítószerek és a stressz is.

Ezek a dolgok gerjesztik a gyulladásokat a szervezetünkben
Ezek a dolgok gerjesztik a gyulladásokat a szervezetünkben

Amikor a gyulladás gyógyít

Fontos megjegyezni, hogy nem minden gyulladás rossz, sőt némelyik kifejezetten létfontosságú, mivel a szervezetünk így reagál bizonyos károsodásokra, sérülésekre - ilyenkor a gyulladás az öngyógyító folyamat része. Gond akkor van, ha ez a reakció tartós marad és krónikussá válik - ilyenkor megbetegszünk, allergiásak leszünk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, puffadunk, kiütéseink lesznek, hízunk, esetleg folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat.

Mit tehetünk?

Ha azt szeretnénk, hogy a gyulladásos folyamatok múlni kezdjenek, érdemes limitálni az alkoholfogyasztást, és vegyszermentes tisztítószereket, kozmetikumokat használni. Érdemes keresni valamilyen stresszűző elfoglaltságot, és minél kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasztani. Azt is kipróbálhatjuk, hogy egy-egy hétre elhagyunk bizonyos ételcsoportokat - tejterméket, gabonát, tojást , cukrot, alkoholt, húsféléket: ha valamelyik szüneteltetése után jobban érezzük magunkat, akkor érdemes lehet hosszú távon is lemondani a fogyasztásáról.

Forrás: rodalewellness.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)