A hem vas az egész családot segíti (x)

A családjának mindenki mindenből a legjobbat szeretné. Közös életünk akkor tud kiegyensúlyozott és boldog lenni, ha mindenkinek elegendő és jó vas van a szervezetében. Akkor lesz apa erős, anya energikus, a gyerekek nagyok és okosak, a nagyszülők fittek.

Rohanó világunkban annyi feladat hárul egy családra, hogy mindenki egész nap rohan és talán este adódik néhány óra, amikor egymás közelében tudnak lenni a családtagok. A szülők felelőssége, hogy a gyerekek is megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak. Már a magzati korban oda kell figyelni anyának, hogy a gyerek és ő is elegendő vashoz jusson, terhesség alatt jelentősen megnő a szervezet vas igénye. Ez az esszenciális ásványi anyag a sejtosztódásban is nagy jelentőséggel bír, mindig szükség van rá, hiszen az élethez nélkülözhetetlen oxigén szállításában vesz részt leginkább.

A születés után a szervezet intenzív fejlődésnek indul, de a gyerek egyre inkább nem fogyaszt el bármit. Válogat, illetve a bölcsödében, óvodában és sajnos az iskolában sem tudja a szülő kontrollálni, hogy miből mennyit evett.

Nincs ez másképp anya és apa esetében sem, hisz lehet nincs is idejük rendesen ebédelni, nemhogy arra is figyeljenek, hogy mennyi minőségi tápanyaggal bír az adott fogás. Rendszeresen csak tüzet oltunk, csak a helyzetet próbáljuk megoldani és nem az okot megszüntetni, például eszünk valamit és bármit, hogy ne legyünk éhesek. Megfelelő mennyiségű és minőségű vashoz juttatni a szervezetet lehetne kiegyensúlyozott táplálkozással. Hem típusú vasat állati eredetű ételekkel (hal, baromfi, sertés, marhahús) nem hem típusú vasat pedig növényi eredetű ételekkel ((zöldségfélék, diófélék, bab, teljes kiőrlésű gabona, gyümölcsök) juttathatunk a szervezetbe.

Mindenkinek más a finom, mást szeret jobban, a felszívódásban is vannak különbségek. A nem hem vasnak rosszabb a biológiai hasznosulása és befolyással van a felszívódására a gyomornedv és egyéb tényezők, mint kávé, tea. A bélből való hasznosulás ez által nagyon alacsony és a felszívódni nem tudó vas a bélben maradva kellemetlen mellékhatásokat, mint hasmenés, székrekedés, hányás, émelygés és egyéb hasi diszkomfort érzést okozhat. A hem vas lesz az, ami úgy képes felszívódni a belekből, hogy közben nem alakulnak ki kellemetlen mellékhatások.

Kiemelkedő elvárásokkal vagyunk egymás iránt, a gyerekeknek egész nap teljesíteni kell, a szülőkre hatalmas felelősség tevődik, amit akkor tudunk gond nélkül teljesíteni, ha elegendő oxigénhez juttatjuk a sejteket.

Ahhoz, hogy a fokozott fizikai aktivitást végző erős apának, a menstruációval megemelkedett vasszükségletű, rohanó anyának és a növésben lévő, folyamatosan mozgó és gondolkodó gyerekeknek is erős legyen az immunrendszere, a nagyszülők pedig mindig ott tudjanak lenni, ahol kell, megfelelő mennyiségű hem vas bejuttatásáról érdemes gondoskodni. Előzzük meg, hogy kiürüljenek a vasraktárak! Érezzük mindig jól magunkat!

Tudjon meg többet a HEM vasról!

GLB-2022 11/08, lezárás dátuma: 2022.11.21.A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: