Tűrünk, szenvedünk, pedig nem kellene

Az a tény, hogy Magyarországon sok az allergiás ember, nem meglepő. Az azonban igen, hogy bár sokan tudják magukról, hogy allergiások, mégsem fordulnak kezelőorvoshoz panaszaikkal, inkább szenvednek. Allergiatesztünk tanulságai következnek.

Olvasson többet a légúti allergiáról ! Az allergia lényegében az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen immunválaszt nem váltanak ki. Az allergiát kiváltó anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyen például a pollen, a különböző állati szőrök, a poratka , a penészspórák, különböző állatok mérgei, ezenkívül élelmiszerek (tej, tojás, gabonák stb.), gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb. Gyakorlatilag ahány ember, annyiféle anyagra lehet allergiás, hiszen mindenki szervezete másra reagál érzékenyen.

Meglepő eredmény

A HáziPatika.com-on június 10-től augusztus 10-ig lehetett kitölteni az Allergiatesztet, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire érinti az allergia olvasóinkat. Meglepő és tanulságos eredményre jutottunk. Összesen 5290 olvasónk töltötte ki Allergiatesztünket. A legtöbben, 2924 ember pollenallergiával küzdenek , őket követik 1763-an a házi porra érzékenyek. Viszonylag sokan voltak allergiások az állatszőrre (847 ember), és az ételekre (1001 ember). 788 "áldozattal" a rovarcsípés-allergia is előkelő helyen végzett az allergének versenyében.

A legtöbb allergiásnak, 2331 embernek több éve fennállnak allergiás tünetei, de iskolából vagy munkahelyről viszonylag kevesen hiányoztak allergia miatt, a többség tünetei zavaróak ugyan, de munkában, tanulásban nem akadályoznak.

Ami meglepő volt, hogy az összes kitöltőhöz képest meglepően sokan, 2030 ember kérdésünkre azt válaszolta, hogy semmilyen kezelést nem alkalmaz allergiás panaszainak csillapítására. Elszomorító, hogy mennyi ember küzd kellemetlen allergiás panaszokkal úgy, hogy a tünetek enyhítésére számtalan vényköteles- és vény nélküli készítmény áll már rendelkezésünkre. Nem lenne muszáj szenvedni!

Az allergia kezelése pénzbe kerül

Kitöltő olvasóink közül a többség, 1383 ember évente átlagosan 1-5 ezer forintot költ gyógyszerekre, kezelésekre allergiája miatt, 1818 fő pedig évente ezer forintnál is kevesebbet. Elképzelhető tehát, hogy az allergiás panaszok hanyagolásának oka anyagi természetű: az emberek nem tudnak, vagy nem akarnak allergiájuk kezelésére pénzt költeni, pedig az allergia ugyanúgy megkeserítheti az életünket, és ronthatja életminőségünket, mint bármelyik másik betegség, melyekre viszont jóval több pénzt elköltünk. Ugyanakkor az ok a gyógyszerszedéstől való vonakodás is lehet, hiszen 455 kitöltőnk például nem szeret napi szinten gyógyszert szedni.

És hogy miben zavar minket leginkább az allergia? Nos, semmiképpen nem a nyaralásban, hiszen 3978 olvasónkat nem befolyásolja nyaralási időpontjának vagy helyszínének kiválasztásában az allergia. Sokan szenvednünk attól, hogy az allergia megzavarja normál napi életritmusukat (637 fő), attól, hogy nem tudnak éjszaka aludni (595 fő), és attól is, hogy nem tudnak koncentrálni sem az iskolapadban, sem az íróasztal mögött, így romlik a munkahelyi és iskolai teljesítményük.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: