Koronavírus: nagy bajt okoz a kezeletlen allergia

A kezeletlen allergia, az irritált nyálkahártya és a pollenekkel való küzdelem sérülékenyebbé teheti az immunrendszert, ezért a koronavírus is könnyebben megtámadja az embert - figyelmeztetett Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója.

Ha az allergiát és az asztmát megfelelően kezelik, és az érintett használja a gyógyszereit, akkor sokkal kisebb annak rizikója, hogy megfertőződik koronavírussal - véli a tüdőgyógyász.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus allergia, koronavírus tünetek, koronavírus immunrendszer
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus allergia, koronavírus tünetek, koronavírus immunrendszer

Allergia vagy vírusfertőzés?

Koronavírus: beszéddel is terjeszthetjük - a részletekért kattintson ide!

A szakember szerint a régóta allergiások megismerik az allergének által kiváltott jellegzetes tüneteket, ezért ezeket nem tévesztik össze a koronavírus-fertőzés jeleivel. Az egyik legnagyobb különbség egyébként az, hogy a koronavírusos betegeknél általában magaslázjelentkezik, ez pedig abszolút nem jellemző az allergiára. Aki a mostani szezonban, tehát a koronavírus-járvány ideje alatt tapasztal először allergiás tüneteket - főként viszketést, vizes orrfolyást és tüsszögést -, az próbáljon ki egy vény nélkül kapható allergiagyógyszert, de a háziorvosok is tudnak segíteni e-receptekkel - tanácsolja Müller Veronika.

Tanácsok allergiásoknak

Az allergiaszezonról egyébként Müller Cecília országos tisztifőorvos is beszélt az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján. Az érintetteknek azt javasolja, hogy lehetőség szerint minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban - nemcsak a koronavírus-fertőzés, hanem az allergénekkel való találkozás kockázatának csökkentése érdekében is. Fontos odafigyelni a gyakori hajmosásra és ruhaváltásra is, ezeken a felületeken ugyanis könnyen megtapadnak az allergének. Továbbá a párnahuzatokat is ajánlott gyakrabban cserélni a pollenszezon idején.

Az első tünetek után három nappal meghalt egy 74 éves férfi Keszthelyen - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső