Változást akar a kórházszövetség

HáziPatika

A kórházak finanszírozásának átalakítását és az Emberi Erőforrások Minisztériumával való hatékony együttműködést is fontos célnak nevezte Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség új elnöke.

Proaktív működést szeretne elérni a Magyar Kórházszövetség frissen megválasztott elnöke, Ficzere Andrea, hogy ne a gondok-bajok után menjenek, hanem a kórházak maguk fogalmazzák meg a problémákat és terjesszék az egészségügyi kormányzat felé - írja az infostart.hu

Ki a felelős a kórházi adósságokért? Korábbi cikkünkért kattintson!

Ficzere az Inforódiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a kórházakban jelenleg fennálló nehézségeket szeretnék kicsit árnyaltabban, de hangsúlyosabban megfogalmazni, és változtatni a folyamatokon. E törekvésük mentén pedig együttműködési megállapodást is kötöttek az Emberi Erőforrások Minisztériumával, hogy "bizonyos székekből nem látszó problémákat" maguk a kórházak közvetíthessenek, és a változásban is közreműködhessenek.

A finanszírozást újra kell gondolni
A finanszírozást újra kell gondolni. Fotó: 123rf

Ficzere az évről évre visszatérő kórházfinanszírozási nehézségekre is kitért, amivel kapcsolatban elmondta, a finanszírozást újra kell gondolni, meg kell változtatni a jelenlegi rendszert. "Nagyon kell hangsúlyozni az amortizációt, hiszen ezzel igencsak küzdenek a kórházak. Ezt a költségvetésbe be sem tudjuk tervezni, emiatt is rosszabb lehet a kórházak eredményeinek a megítélése" - tette hozzá az Uzsoki utcai kórház főigazgatója.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső