Változást akar a kórházszövetség

HáziPatika

A kórházak finanszírozásának átalakítását és az Emberi Erőforrások Minisztériumával való hatékony együttműködést is fontos célnak nevezte Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség új elnöke.

Proaktív működést szeretne elérni a Magyar Kórházszövetség frissen megválasztott elnöke, Ficzere Andrea, hogy ne a gondok-bajok után menjenek, hanem a kórházak maguk fogalmazzák meg a problémákat és terjesszék az egészségügyi kormányzat felé - írja az infostart.hu

Ki a felelős a kórházi adósságokért? Korábbi cikkünkért kattintson!

Ficzere az Inforódiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a kórházakban jelenleg fennálló nehézségeket szeretnék kicsit árnyaltabban, de hangsúlyosabban megfogalmazni, és változtatni a folyamatokon. E törekvésük mentén pedig együttműködési megállapodást is kötöttek az Emberi Erőforrások Minisztériumával, hogy "bizonyos székekből nem látszó problémákat" maguk a kórházak közvetíthessenek, és a változásban is közreműködhessenek.

A finanszírozást újra kell gondolni
A finanszírozást újra kell gondolni. Fotó: 123rf

Ficzere az évről évre visszatérő kórházfinanszírozási nehézségekre is kitért, amivel kapcsolatban elmondta, a finanszírozást újra kell gondolni, meg kell változtatni a jelenlegi rendszert. "Nagyon kell hangsúlyozni az amortizációt, hiszen ezzel igencsak küzdenek a kórházak. Ezt a költségvetésbe be sem tudjuk tervezni, emiatt is rosszabb lehet a kórházak eredményeinek a megítélése" - tette hozzá az Uzsoki utcai kórház főigazgatója.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső