Újabb pénzforrás a rezidenseknek

A Flór Ferenc nevét viselő új ösztöndíjjal bővül a rezidenstámogatási program.

A kormány a betegellátás színvonalának javítása, az egészségügyi hiányszakmákból fakadó problémák mérséklése és az orvosok Magyarországon tartása érdekében ismét elindítja a programot, amely eddig is jelentős eredményt ért el a szakorvosjelöltek támogatásában - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az ösztöndíjasok a szakmai területtől függően havi 100-200 ezer forintban részesülhetnek. A kormány a programra eddig több mint 4,5 milliárd forint költségvetési forrást biztosított - ismertették.

Az ösztöndíjakat eddig csaknem 3500 fiatal orvos vette igénybe
Az ösztöndíjakat eddig csaknem 3500 fiatal orvos vette igénybe

Nettó 200 ezer forintot kaphatnak a szakorvosjelöltek

    Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) honlapján már elérhető a pályázati felhívás, az ösztöndíjprogramokra 2017. február 6-áig lehet jelentkezni. A szakorvosjelöltek a Markusovszky Lajos-ösztöndíjra, a szakgyógyszerészjelöltek a Than Károly-ösztöndíjra pályázhatnak, amelyek nettó 100 ezer forintot jelentenek.

Egyre inkább növekvő tendencia, hogy az orvosok után már a tehetős vagy magánbiztosítással rendelkező betegek is külföldre mennek. Mely országokban, milyen gyógykezelések a legnépszerűbbek és miért? Cikkünkben találja a választ!

    A csecsemő- és gyermekgyógyászat területén a Méhes Károly-ösztöndíj, az oxyológia és sürgősségi orvostan területén a Gábor Aurél-ösztöndíj keretében a szakorvosjelöltek havi nettó 200 ezer forintban részesülhetnek. A hiányszakmás ösztöndíj, amelyet idén lehetett először igényelni, havi 150 ezer forint támogatást nyújt a szakképzést hiányszakmában megkezdőknek.

    Felhívták a figyelmet arra, hogy új ösztöndíjtípust vezetnek be Flór Ferenc-ösztöndíj néven, amelynek nettó 200 ezer forintos összegére a honvéd-, katasztrófa- és rendvédelem-orvostan szakorvosjelöltek pályázhatnak. A 2017-ben biztosított több mint 1,5 milliárd forintos keretösszeg lehetővé teszi, hogy minden, frissen végzett fiatal orvos részesülhessen a támogatásban, ha a pályázati kiírásban meghirdetett feltételeket vállalja és azoknak megfelel - írták.


    Felidézték: a kormány a korábbi években több mint 4,5 milliárd forintot fordított a fiatal orvosok Magyarországon tartása érdekében meghirdetett ösztöndíjpályázatra. Az ösztöndíjakat eddig csaknem 3500 fiatal orvos vette igénybe. A tavalyi, valamint a legutóbb meghirdetett ösztöndíjpályázat során lehetővé vált, hogy minden olyan pályakezdő szakorvosjelöltet támogassanak, aki Magyarországon szeretne dolgozni - olvasható a közleményben.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső