Mit kell tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Letették az esküt és átvették kinevezésüket Áder János köztársasági elnöktől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkárai - közölte a minisztérium.

Nagy Anikó lett az egészségügyért felelős államtitkár

Az Emmi közleménye szerint:

Rétvári Bence parlamenti államtitkár,

Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár,

Pacsay-Tomassich Orsolya kabinetfőnök, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár,

Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár,

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár,

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár,

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár,

Fekete Péter pedig kultúráért felelős államtitkár lett.

A minisztérium tájékoztatása szerint Bódis József oktatásért felelős államtitkár rektori megbízatásának lejárta után, július elsejével veszi át kinevezését.

Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként, Nagy Anikó dr. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár egészségügy betegellátás Rétvári Bence Emmi Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként

Mit lehet tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Az eddig róla megjelent írások és vele készített interjúk tanúsága szerint dr. Nagy Anikó, az egészségügy tegnap kinevezett új vezetője nagy munkabírású, magát folyamatosan képző, csendes, de határozott szakember, aki nemcsak a betegágy mellett, hanem vezetőként, menedzserként is bizonyított már. Elég példaként említeni, hogy utóbbi hat évben a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójaként sikerült a korábban nagy adósságokat felhalmozó intézményt egyensúlyba hoznia.

Egy korábbi interjúban így fogalmazott: "Úgy alakult az életem, hogy a gyógyítás mellett elkezdett érdekelni az eredményesség is. Egyre fontosabbá vált számomra az, hogyan lehetne a gyógyítás folyamatát hatékonnyá tenni, jobb eredményeket elérni, jobban kihasználni a rendelkezésre álló forrásokat, hogyan lehet a gyógyítók teljesítményét megmérni és összehasonlítani. Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat találjak, új szakmát kellett megtanulnom. Három különböző közgazdasági másoddiplomát szereztem a Soproni Egyetemen, köztük az orvos-közgazdászt" - idézi Nagy Anikót a Weborvos.hu, akiről a linkre kattintva további érdekességeket is megtudhat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: