Mit kell tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Letették az esküt és átvették kinevezésüket Áder János köztársasági elnöktől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkárai - közölte a minisztérium.

Nagy Anikó lett az egészségügyért felelős államtitkár

Az Emmi közleménye szerint:

Rétvári Bence parlamenti államtitkár,

Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár,

Pacsay-Tomassich Orsolya kabinetfőnök, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár,

Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár,

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár,

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár,

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár,

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár,

Fekete Péter pedig kultúráért felelős államtitkár lett.

A minisztérium tájékoztatása szerint Bódis József oktatásért felelős államtitkár rektori megbízatásának lejárta után, július elsejével veszi át kinevezését.

Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként, Nagy Anikó dr. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár egészségügy betegellátás Rétvári Bence Emmi Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nagy Anikó Ónodi-Szűcs Zoltánt váltja egészségügyért felelős államtitkárként

Mit lehet tudni az új egészségügyi államtitkárról?

Az eddig róla megjelent írások és vele készített interjúk tanúsága szerint dr. Nagy Anikó, az egészségügy tegnap kinevezett új vezetője nagy munkabírású, magát folyamatosan képző, csendes, de határozott szakember, aki nemcsak a betegágy mellett, hanem vezetőként, menedzserként is bizonyított már. Elég példaként említeni, hogy utóbbi hat évben a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójaként sikerült a korábban nagy adósságokat felhalmozó intézményt egyensúlyba hoznia.

Egy korábbi interjúban így fogalmazott: "Úgy alakult az életem, hogy a gyógyítás mellett elkezdett érdekelni az eredményesség is. Egyre fontosabbá vált számomra az, hogyan lehetne a gyógyítás folyamatát hatékonnyá tenni, jobb eredményeket elérni, jobban kihasználni a rendelkezésre álló forrásokat, hogyan lehet a gyógyítók teljesítményét megmérni és összehasonlítani. Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat találjak, új szakmát kellett megtanulnom. Három különböző közgazdasági másoddiplomát szereztem a Soproni Egyetemen, köztük az orvos-közgazdászt" - idézi Nagy Anikót a Weborvos.hu , akiről a linkre kattintva további érdekességeket is megtudhat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +11 °C

A keleti országrészben este még felhős lehet az ég, és egy-egy zápor sem kizárt, majd lassan ott is felszakadozik a felhőzet. Hajnalra a középső tájakon - egy összeáramlás mentén - alacsonyszintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. Az északias szelet élénk, főként északkeleten akár erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, ugyanakkor a derült, szélvédett északi völgyekben 5, 8 fokig is lehűlhet a levegő. Hidegfront érkezik, de jelentős időjárásváltozást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra