Mégsem mentek bútoráruházba dolgozni az ápolók

Mégsem mondtak fel tömegével ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, hogy inkább a közelben nyílt, svéd bútoráruházban vállalhassanak munkát.

Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás - közölte a Jahn Ferenc-kórház főigazgatósága, miután a sajtóban olyan hírek jelentek meg: az itt dolgozó nővérek és ápolók a közeli bútorgyárban vállaltak munkát. Egyes részlegeit a kórház szerint nem a munkaerőhiány, hanem felújítási munkálatok miatt kellett lezárni. 

"Jelenleg kórházunk három osztályán, a Neurológián, a Kardiológián és a III. Belgyógyászaton zajlanak - egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó - tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatunk" - olvasható a kórház közleményében. Elmondásuk szerint a napokban a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának közel 4 százaléka érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. A III. Belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be. "Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében" - emelték ki a közleményben.

Korábban írtuk:

Lezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát, a Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A televízió szerint a Facebookon az az információ terjed, hogy az ápolók és nővérek többsége a közelben, újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

Ápolónak, ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Együttérzésükre, bátorításukra minden betegnek szüksége van, de ugyanakkor nagy szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal az orvosok nélkülözhetetlen segítői is egyben. Az alábbi cikkünkben bővebben foglalkoztunk a témával!

Az összes szakmában hiány van

A Hír TV munkatársai megkeresték a bútoráruházat is, hogy erősítsék meg, hozzájuk mentek-e dolgozni a dél-pesti kórház dolgozói. Ők ezt sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudták, válaszukban csak annyit írtak, hogy kollégáik korábbi munkahelyéről nem adhatnak felvilágosítást.

A túlterheltség és alulfinanszírozottság miatt egyre nehezebb a nővérek helyzete
A túlterheltség és alulfinanszírozottság miatt egyre nehezebb a nővérek helyzete

"Számos kórházi osztályon a minimumelváráshoz képest is 30-40 százalékkal kevesebb nővér dolgozik Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. Ez már krízishelyzet, amelyet eszerint kell kezelni" - nyilatkozta korábban Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke. Mint mondta, hiába hirdetnek jelenleg is több mint 200 állást a szervezet honlapján, lényegében az összes szakmában szakemberhiány van. A tarthatatlan helyzet feloldása érdekében a kórházak egyre gyakrabban alkalmaznak úgynevezett bérnővéreket, akik vagy vállalkozóként, vagy munkaerő-közvetítőn keresztül dolgoznak akár egyszerre több intézményben is.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső