+12° - +31°
Nincs front

Mégsem mentek bútoráruházba dolgozni az ápolók

Mégsem mondtak fel tömegével ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, hogy inkább a közelben nyílt, svéd bútoráruházban vállalhassanak munkát.

Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás - közölte a Jahn Ferenc-kórház főigazgatósága, miután a sajtóban olyan hírek jelentek meg: az itt dolgozó nővérek és ápolók a közeli bútorgyárban vállaltak munkát. Egyes részlegeit a kórház szerint nem a munkaerőhiány, hanem felújítási munkálatok miatt kellett lezárni. 

"Jelenleg kórházunk három osztályán, a Neurológián, a Kardiológián és a III. Belgyógyászaton zajlanak - egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó - tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatunk" - olvasható a kórház közleményében. Elmondásuk szerint a napokban a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának közel 4 százaléka érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. A III. Belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be. "Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében" - emelték ki a közleményben.

Korábban írtuk:

Lezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát, a Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A televízió szerint a Facebookon az az információ terjed, hogy az ápolók és nővérek többsége a közelben, újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

Ápolónak, ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Együttérzésükre, bátorításukra minden betegnek szüksége van, de ugyanakkor nagy szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal az orvosok nélkülözhetetlen segítői is egyben. Az alábbi cikkünkben bővebben foglalkoztunk a témával!

Az összes szakmában hiány van

A Hír TV munkatársai megkeresték a bútoráruházat is, hogy erősítsék meg, hozzájuk mentek-e dolgozni a dél-pesti kórház dolgozói. Ők ezt sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudták, válaszukban csak annyit írtak, hogy kollégáik korábbi munkahelyéről nem adhatnak felvilágosítást.

A túlterheltség és alulfinanszírozottság miatt egyre nehezebb a nővérek helyzete
A túlterheltség és alulfinanszírozottság miatt egyre nehezebb a nővérek helyzete

"Számos kórházi osztályon a minimumelváráshoz képest is 30-40 százalékkal kevesebb nővér dolgozik Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. Ez már krízishelyzet, amelyet eszerint kell kezelni" - nyilatkozta korábban Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke. Mint mondta, hiába hirdetnek jelenleg is több mint 200 állást a szervezet honlapján, lényegében az összes szakmában szakemberhiány van. A tarthatatlan helyzet feloldása érdekében a kórházak egyre gyakrabban alkalmaznak úgynevezett bérnővéreket, akik vagy vállalkozóként, vagy munkaerő-közvetítőn keresztül dolgoznak akár egyszerre több intézményben is.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső