A kórházi adósságokat így oldanák meg

HáziPatika

Struktúra-átalakítással oldaná meg a kormányzat a kórházi adósságválságot.

A nepszava.hu cikkében Banai Péter Benőt, a Pénzügyminisztérium államtitkárát idézi, aki előadást tartott a Hungaromed 2019 Medicina konferencián. Banai úgy fogalmazott, hogy senki nem érzi jól magát a kórházi adósságoktól, majd a szakpolitikus a konkrétumokat kerülő előadásában nyilvánvalóvá tette, hogy struktúraváltozás nélkül nem lesz több pénz az egészségügyre.

struktúraváltozás nélkül nem lesz több pénz az egészségügyre.
Struktúraváltozás nélkül nem lesz több pénz az egészségügyre. Fotó:iStock

A politikus külön kihangsúlyozta: a jövő évi költségvetés egészségügyre jutó forrásai nem oldják meg a kórházak eladósodásának problémáját. "Nem akarom és nem is tudom megmondani, hogy egy intézmény adósságáért milyen mértékben felelős a menedzsment vagy a finanszírozás, de a rendszer felülvizsgálata elkerülhetetlen. Emellett a struktúrát is át kell gondolni, hogy hol milyen ellátásokat biztosítunk a jövőben" - magyarázta Banai.

Ki a felelős a kórházi adósságokért? Részletek!

A fentiek ellenére a lap azt írja, a rendezvényen megszólított kórházi vezetők egyike sem hallott konkrét kormányzati struktúra átalakítási koncepcióról, tervekről.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső