30 milliárd kellene az egészségügyi dolgozóknak

A több évtizede pályán lévő egészségügyi szakdolgozók bérének rendezésére újabb tízmilliárdokat kellene elkülöníteni.

Harmincmilliárd forint kell egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik a munkájukat. Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta, ahogy tavaly is sikerült elérniük év közben a költségvetés módosítását, most is egyik kiemelt céljuk, hogy megtörténjen. 

A kormány jövőre 10, négy év alatt, 2016 és 2019 között pedig összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél. Hogy ez hogyan valósul meg, arról bővebben az alábbi cikkünkben olvashatnak!

A kormányzat, felmérve a helyzetet elkezdte a több évtizedes lemaradást pótolni: így jött létre a szakdolgozók esetében a négylépcsős, az orvosok esetében pedig a kétlépcsős bérfejlesztés. Megemelik a mentősök fizetését, és a védőnőknél is készül a megoldás - jegyezte meg. Cser Ágnes közölte: az az elképzelésük, hogy ne csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők, hanem a műszaki, informatikai és gazdasági szolgáltatást nyújtó dolgozók bérét is fejlesszék.

Harmincmilliárd forint elkülönítéséért harcol a szakszervezet
Harmincmilliárd forint elkülönítéséért harcol a szakszervezet

50 milliárdra lenne szükség

Az egészségügyi kormányzat szerint a szakdolgozókon kívül az orvosok, a gyógyszerészek és a gyógyítás többi szereplője esetében is szükség van változtatásra. Az intézmények jelezték, hogy már a minimálbér korrekciójából következő több mint nyolcmilliárd forintos terhet sem tudják önerőből előteremteni, de ennél jóval többre, körülbelül ötvenmilliárd forintra lenne szükség. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső