Veszélyes, ha a macska velünk alszik?

Sok cicás gazdi engedi meg a kedvencének, hogy bebújjon mellé az ágyba. Szakértők szerint ennek előnyös és hátrányos oldala is van.

Minden macska külön egyéniség, de akad néhány olyan szokás, amely szinte mindegyikükre jellemző. Szeretnek leverni dolgokat, imádnak dobozokba bújni, továbbá amikor csak tehetik, a gazdájuk mellé fekszenek az ágyban vagy a kanapén. De vajon hogyan hat mindez az alvásunkra ?

A macska így érezheti jól magát a lakásban Sokan kényszerülnek arra, hogy amíg napközben dolgoznak, egyedül hagyják a lakásban négylábú kedvencüket. Ilyenkor a gazdi sokszor aggódik, hogy mit fog csinálni az állat egész nap a lakásban. Cicák esetében az alábbiakat érdemes kipróbálni. Kattintson a részletekért!

Alhat mellettünk a cica az ágyban?

Ha együtt alszunk a macskánkkal, az a hűvös téli estéken egy kis plusz meleget adhat, emellett bizonyította csökkenti a stresszt , egyben a cica ritmikus légzése segít abban, hogy könnyebben ellazuljunk és hamarabb álomba merüljünk. Az, hogy a cica velünk együtt végigalussza-e az éjszakát, már más kérdés. A válasz általában nem, ami azt jelenti, hogy megzavarja az alvási ritmusunkat, ami viszont hosszú távon több betegség kialakulásának rizikóját is megnövelheti.

Nem biztos, hogy jó ötlet, ha felengedjük a macskát magunk mellé az ágyra
Nem biztos, hogy jó ötlet, ha felengedjük a macskát magunk mellé az ágyra

Hogy ezt vállaljuk-e, a saját felelősségünk, viszont fontos, hogy kisbabákkal, kisgyerekekkel sose engedjük aludni a macskát, főleg ne felügyelet nélkül, mert a cicák szeretnek hozzájuk bújni, rájuk feküdni, ami akár fulladást is okozhat. Emellett számoljunk azzal is, hogy - főleg akkor, ha a macska kijárós - kórokozókat, bolhákat, egyéb élősködőket hozhat magával az ágyba.

Emellett, ha álmunkban véletlenül hirtelen mozdulatot teszünk, az állat azt hiheti, hogy játszani akarunk, de annyira meg is rémülhet, hogy ösztönösen "visszatámad", harap, karmol, amivel akár komoly sérüléseket is okozhat.

Az is előfordulhat, különösen az egyedül élők esetében, hogy a macska egy idő után a saját territóriumaként kezd tekinteni az ágyunkra. Ha pedig egy új ember érkezik, aki mellénk szeretne feküdni, megtámadhatja, illetve jelöléssel, ágybavizeléssel jelezheti, hogy - szerinte - nem kívánatos vendég tévedt a területére.

Forrás: healthline.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: